1 Läs mer >>
Jag hade amält mig sent till den här kursen och då hamnade jag på andra reserv. Hade då liksom ingen förhoppning om att få vara med ens en dag men det ändrades när tjejen i kansliet tog kontakt med mig och frågade om jag ville rida första dagen och självklart sa jag JA! Satte Valle/Salvador som önskehästar.
 
Inte ens när jag var på väg till ridhuset trodde jag på att jag fick rida för hur stor är sannolikheten att få komma in som andra reserv?!? Inte särskilt stor men jag lyckades visst ändå :)
 
Jag och några till var lite tidiga men vi gick ner till manegen och började bygga fram hindren vi skulle ha. (Det är ju nackdelen med hoppningen att det ska fram så mycket material) Allteftersom tiden gick kom alla som skulle vara med och hoppa så vi hjälptes åt att ställa fram allt och sedan ropade instruktören att det var dags att hämta hästarna.
 
Hästarna går på förbete på andra sidan bron i en megastor hage som de stortrivs i. Självklart gick hästarna längst bort i hagen så det var bara att knata in och hämta dom. Alonzo som en tjej skulle ha ville inte bli fångad men hon lyckades ändå att få tag i honom på något konstigt vis med en annan häst mellan sig och Alonzo. Bra gjort!
 
Efter att vi har kommit till stallet med dom, var det bara att börja göra iordning dom för ridpasset. Jag satte på en martingal på Valle så att han inte kunde köra upp huvudet alltför mycket och sen skita i mig. Tyckte att det gick bra med den på men sen efter en stund på passet så såg instruktören att det inte var några tygelstoppar på tyglarna så då fick vi raskt ta av martingalen. Det är ju inte bra att ringarna fastnar i tygelspännet. Detta hade jag missat fullständigt. Men, men det är ju sånt som händer....
 
När vi kommit upp på hästarna och värmt dom i alla gångarterna var det dags att börja kvällens övningar. Vi började så lågt som det bara går... - bommar på marken med galoppavstånd. Vi skulle rida hästana i ett ganska friskt tempo över bommarna men för min och Valles del gick det lite FÖR fort och då fick vi veta det. Gick mycket bättre gången efter.
 
Efter framhoppningen var klar, skulle vi hoppa olika linjer vi börjde med linjen med två räcken med ett galoppsprång emellan och det gick bra tycker jag. Behöver dock våga att driva på lite mer mellan hindren än vad jag gjorde men det blev bättre med det oxå :)
 
Sedan skulle vi hoppa en oxer och ett räcke med 5 galoppsprång emellan och första språnget på oxer blir jag alltid lite osäker men det blir oxå bättre med tiden. Jag har ju nyligen övervunnit min stora "oxerrädsla" så det är ju inte konstigt att man är lite osäker i början av passet.
 

Vi skulle sätta ihop alla linjerna till en bana som då blev så här: Börjar på oxern vi hoppat först och räcket med 5 galoppsprång emellan. Sedan fortsätta i vänster varv och rida snett igenom och hoppa en ny oxer och sedan på den oxern vi hoppade först. Höger varv och hoppa de två räckena som vi hoppade i början av passet med ett galoppsprång emellan. Fortsätter till nästa långsida där vi återigen vänder snett igenom på ett räcke och sedan ett räcke till. Å sedan kan man sakta av till skritt och andas..... hehehe
 
Avslutade passet med att ta ett par språng till.....
 
Detta var en fantastisk avslutning på en termin där hoppningen verkligen har blommat ut och rädslan har fått "förhinder" att hålla mig i ett hårt grepp! Det som återstår innnan jag är helt tillbaka i hoppningen är att komma upp på 80 cm som jag hoppade när jag trillade av.... Tack alla för ert fantastiska stöd och hoppas att ni vill fortsätta att stötta mig i min fortsatta framfart på hindren även under hösten.
 
Nästa planerade hopp-pass är den 1 augusti.
 
Avslutar detta inlägg med några bilder som en vän till mig har tagit.
 
 
 
 
 

Hoppkurs med Valle on...

0 Läs mer >>
Redan veckan innan när jag red med i gruppen för en annan ryttare fick jag förfrågan om jag ville rida detta passet oxå och det tackar man ju inte nej till :) Att sedan veta att den här ryttaren har tagit över Alonzo efter mig när jag slutade i gruppen gjorde det ju inte sämre, hehe..... Självfallet önskade jag honom och fick honom och jag blev väldigt nöjd,
 
Vi började med självständig framridning och när jag kom till galopparbetet testade jag honom att rida lite bogen in på honom och det fick jag till väldigt bra. Alonzo är i mitt tycke en ganska lätt häst att rida men det är väl för att jag har ridit honom nu en hel del och känner honom ganska väl.
 
 
Efter den självständiga framridningen som vi hade ganska lyxigt då vi endast var 3 elever på detta passet skulle vi rida framdelsvändningar för vänster resp. höger skänkel självständigt då hästarna väldigt snabbt brukar lära sig övningen och då brukar de vända före eleverna...  Alonzo var med mig väldigt bra på den här övningen tycker jag. När instruktören var nöjd med våra vändningar skulle vi byta övning till att rida skänkelvikningar utefter långsidan i skritt och sedan en volt på respektive kortsida i trav eller galopp. Vi fick välja själva vilket vi ville göra.
 
Första gången jag skulle fatta galopp med Alonzo i den här övningen så misslyckades jag totalt då hästen inte var med på att han FICK galoppera. Sedan fattade han verkligen galoppen så bra att han till och med taggade galopp en bra stund innan skänkelvikningen var klar så att jag vid ett tillfälle SKRITTA TVÅ VARV för att få honom att tagga ner och vänta på mina signaler. Han tycker att det är superkul att få galoppera och jag älskar hans galopp. Den är så underbart skön att sitta i :)
 
I slutet av passet så frågade jag om jag inte kunde få ta några galoppbågar utefter långsidorna och det gick bra att jag gjorde det och då var han sådär fin igen som han var när jag red mitt sista ordinarie pass i gruppen på just honom. Då som nu kunde jag rida hela vägen upp till medellinjen på bågen och han bibehöll galoppen och var superfin. Det är sådana här tillfällen som man kan njuta länge på.
 
Självklart är jag nöjd med min och Alonzos pass på denna sista ridskoledag vårterminen 2014. 
 
Får se vad det blir för ridning under sommaren. Jag är iaf anmäld till en hoppkurs den 25-26 juni så får vi se om det blir något då jag sitter som 2:a reserv.....
 
Annars får ni ha en underbart skön sommar så rapporterar jag nästa gång i början på augusti då jag ska vara med på både hopp och dressyrkurs. Rider dressyr på morgonen och hoppar på em/kvällen.
 

Jag och Alonzo i boxen....
 
 

Gästinhopp i dressyrs...

0 Läs mer >>
Detta passet skulle vi rida ut i skogen och jag blev tilldelad Räbell som jag känner att vi inte riktigt passar ihop men det brukar ändå gå bra.
 
Vi hade min favorithäst Alonzo som täthäst med instruktören på ryggen. Jag gick sedan i första par ihop med Creon och hans ryttare.
 
Det gick bra ute ända till i slutet av turen då Räbell fick för sig att hänga på Alonzo och Creon som skyggade för något och nu skulle det hoppas åt sidan och galopperas så jag hade fullt sjå att för det första hålla mig kvar på honom. Hade inte varit så kul att landa på en hård grusväg....  Lyckades hålla mig kvar och fick till slut ner Räbell i skritt igen. Under tiden fick Creon för sig att diket var den bästa skrittvägen för stunden så dit försvann han....
 
Sedan tyckte även Beauty att det var lattjolajbans att vara ute i skogen så instruktören tyckte att det var lika bra att vi fick ta en stund i galopp i paddocken istället för ute i skogen ifall någon häst skulle få för sig att lattja lite extra så ryttarna skulle få sig ett ofrivilligt besök i gräset/gruset,,,,
 
 
På det stora hela tyckte jag att det var en trevlig tur ute i skogen men pga lite allergier mot ex hundkex och gräspollen blev det lite jobbigt för mig själv när vi travade de längre sträckorna. Blir lite svårt att andas om man känner av dessa "saker"...
 
Detta var 8:e ripasset som jag red när man räknar ihop förra veckan med denna veckas pass så jag kände mig ganska nöjd efter en liten stunds galopperande i paddocken. Sedan passar jag och Räbell inte så bra ihopp heller för den delen....
 
 
Räbell i sin box i stallet...
 
 

Gästinhopp i H4:an on...

0 Läs mer >>
När jag kollade på horsemanager och fick se att jag skulle rida Valle även på detta passet så blev jag väldigt konfunderad och kände att nja, jag är väl inte så pigg på att rida dressyr på Valle så jag tänkte se om jag kunde byta häst.
 
Väntade på instruktören uppe i entrén och frågade sedan vad vi skulle göra på passet den här kvällen och då fick jag veta att det skulle bli hoppning och då blev det genast roligare att ha Valle.
 
 
Övningen för det här passet var att vi mestadels hade en sax som vi hoppade på med travbommar som låg en bit innan hindret. Först hade vi två serier travbommar och då skulle vi sakta av till skritt mellan serierna. Sedan blev den ena travserien ett hinder och då skulle vi komma på den första travserien och sedan hindret i trav. Därefter varvbyte och då skulle vi komma på hindret först och sedan ner i trav och trava över travserien och det är inte det lättaste när hästen gärna vill fortsätta i galopp efter hindret.... Vi hade oxå en travserie på diagonalen som vi skulle trava över och sedan ta saxhindret. Först låg bommarna väldigt konstigt så det inte blev någon bra sväng men efter lite korrigering så blev det bra till slut ;)
 
Sedan skulle vi hoppa studs på diagonalen på 3 klosshinder och sedan ner i trav och ta första travserien på långsidan igen. Det var inte lätt att få Valle till trav i tid till travbommarna men lyckades att få till övergången precis när han skulle ta första steget över första bommen....
 
I slutet av passet skulle vi lägga ihop detta till en bana som började med travserien och sedan saxhindret. Därefter studsserien och första bomserien som nu hade blivit galoppbomar och sedan ner i trav igen och trava över bommarna på diagonalen och saxhindret igen.
 
Nu har jag en period där jag har hoppat mycket och rädslan/spöket har tagit farväl så har det gått väldigt bra och den här instruktören som haft den här gruppen i bara ett par månader har sett mitt sug på hoppning bokstavligen skenat iväg. Hon kunde inte i sin vildaste fantasi när hon såg mig första gången hoppa ganska osäkert men jag var sugen på det tills den här gången då jag var rejält på hugget och hon hann knappt ändra hindren till varje övning innan jag hade Valle i galopp och börjat rida mot hindret.....
 
Det var superkul att få hoppa även på detta passet och då hade jag ju gårdagens hoppning färskt i kroppen och kunde rida vidare på det! Super!!
 
Två bilder på mig och Valle in action!
 
 

Ordinarie pass tisdag...

0 Läs mer >>
Den här terminens sista stallvärdspass red jag i H6:an. Förra måndagen hade gruppen önskat att de ville rida markarbete och hoppning de två sista gångerna på terminen. Självklart hängde jag på när jag fick veta detta. :)
 
Hade Jonna på markarbetet veckan innan och detta passet fick jag trotjänaren Valle som man kan lita på i alla lägen när det gäller hoppningen.
 
Passets hoppövning: Tänk först på en 20x40 bana med tillhörande bokstäver. Hindren var ett räcke på medellijen mellan C och A. En oxer mot F på diagonalen och ett räcke på den andra diagonalen vid K. På långsidan vid K hade vi 3 galoppbommar och på motsatta sidan hade vi bom på marken, klosshinder och 6½ meter framåt till en oxer. Sedan hade vi två klosshinder på en 20m volt runt räcket på medellinjen.
 
När vi skulle hoppa bana på detta skulle vi börja i vänster varv och komma på klosshindren på volten och sedan vända upp på medellinjen och hoppa räcket. Därefter snett vänster över oxern och sedan fortsätta i galopp på K långsidan och ta galoppbommarna där och sedan nästa långsida med klosshinder och oxern. Avsluta med räcket på K diagonalen och sedan första hindret igen på medellinjen fast nu från andra hållet.
 
Tyckte att detta gick bra med Valle. Behöver "bara" kunna lita lite mer på honom men det kommer med tiden. Oxrarna som jag hoppade på detta passet var högre än den oxern jag hoppade ca 2 veckor tidigare... Första språnget på det så "backade" jag hem lite för mycket men det var för att osäkerheten hälsade på mig lite grann. Ju mer jag hoppade desto säkrare kände jag mig :)
 
Är väldigt nöjd med detta passet.
 
Jag och Valle in action på ett tidigare pass....
 
 

Stallvärdspass H6 mån...

0 Läs mer >>
På onsdagskvällen när jag skulle stänga av datorn fick jag en fråga om jag och en kompis kunde göra gästinhopp i H5:an som vi gjorde förra veckan. Jag sa att jag tar det det gärna men ska fråga den andra personen. Detta fick jag veta så sent som 23.15.....
 
Den andra tjejen kunde inte och i och med att det är skolavslutningstider var det inte särskilt lätt att hitta en ersättare men på något vis lyckades jag ändå :) Detta var det första oplanerade passet den här kvällen...
 
När jag var på väg tillbaka från lunchen träffade jag på en elev i min gamla grupp som då frågade mig om jag kunde tänka mig att ha dennes lektion. Jag sa att jag redan skulle rida den här kvällen men vad f*n ska man rida ett pass kan man lika gärna rida två....
 
Kollade på Horsemanager för att se vilken häst jag skulle ha på framför allt andra passet och såg inget förrän jag hade kommit hem och då visade det sig att jag skulle rida Creon och när jag kom till ridhuset stod det fortfarande ingen häst på mig till första paset och då gick jag in och frågade instruktören som sa att jag skulle rida Cajsa för det var hon som den här eleven skulle rida.
 
Återigen ner till stallet och göra iordning henne för andra passet den här veckan. Här går vi ut stenhårt! Rider hästen för första gången i tisdags och nu två dagar senare rider man henne igen. Bra i och för sig då har man henne färskt i minnet och hon kändes bättre den här gången än förra men det kan ju kanske bero på att att jag börjat hitta "knapparna" på henne.
 
Vi skulle börja med att rida skänkelvikningar utefter långsidorna till en början i skritt och göra halter i skänkelvikningen. Sedan i trav och skrittövergångar i skänkelvikningen. Cajsa tyckte att jag var väldigt jobbig och protesterade en hel del genom att lätta i framändan.... Lite läbbigt tyckte  jag men det var bara att låta det rinna av och rida vidare.  På kortsidorna skulle vi självständigt lägga en volt i en högre gångart för att få lite bjudning i hästarna och här ville Cajsa göra det lätt för sig  och galoppera. Vid några tillfällen lät jag henne få galoppera och då blev hon glad och lycklig. Hon passade på vid något tillfälle att låtsas bli rädd för något och skyggade och jag kände att jag nästan var på väg av henne....
 
En stund senare skulle vi rida framdelsvändningar runt koner och det tyckte hon oxå var grymt onödigt. Då lättade hon i framändan igen och insruktören sa att jag kunde prova med att rida volter runt konerna istället för att hon inte skulle protestera så mycket.
 
Sedan var det dags för att trava av hästarna och då kändes hon jättefin :)
 
Nöjd med henne trots att det var en händelserik lektion.
 
Cajsa
 
 
 
Därefter var det hästbyte till Creon
.
 
Samma övningar denna gruppen som med förra och Creon kändes väldigt fin i formen och gjorde allt som han skulle. Lite protster var det när jag kom åt honom riktigt ordentligt men det var bara att rida vidare.
 
Skillnaden mellan dessa två grupper var att i den här senare gruppen tog vi en galopp på de båda volterna.
 
Därefter skulle vi göra framdelsvändningarna "igen" och här säger Creon att det här gjorde jag på förra passet så jag vet hur man ska göra så nu får du hänga med!  Jag säger NEJ, du gör vändningarna när JAG vill och inte när DU vill så då blev han lite sur och protesterade.
 
I övrigt kändes han kanonfin passet igenom och galoppen var nog faktiskt bäst :)
 
Creon
 
 
 

Gästinhopp i dressyrs...

1 Läs mer >>
Även den här dagen kollade jag tidigt i Horsemanager vilken häst jag skulle rida på kvällen då jag skulle rida åt en elev som är på utlandssemester. Ska även rida åt samma elev nästa vecka. Räbell hade blivit uppskriven på mig och jag undrade hur 17 instruktören hade tänkt här..... hmmm, blir det som igår så är det ju inte säkert att jag får honom i slutändan så vi hoppas på det. Men icke sa Nicke! Räbell blev kvar på mig och det var bara att gilla läget.
 
Jag är ju med andra ord inte så förtjust i honom när det gäller dressyr då han gärna får sin energi mer uppåt än framåt. Fick dock bra "snurr" på honom på detta pass så han var faktiskt riktigt trevlig att rida.
 
Dagens huvudövning var galopparbete. Började med att fatta galopp från skritt på kortsidan och galoppera en båge utefter långsidan och högst upp på bågen blir det ju förvänd galopp. Räbell har ju vääääldigt lätt för att byta galopp så jag satt så som jag brukar göra på ex Alonzo men det funkade inte på Räbell som bytte.  Blev då beordrad att flytta bak ytterskänkeln ännu längre bak än vad jag hade den nyss.
 
Hann bara komma en gång i högervarvet innan vi skulle byta till vänstervarvet och där gjorde jag nytt försök. Det gick bättre men han bytte ändå men jag lyckades byta tillbaka igen så då blev ju instruktören nöjd :) och sa att jag gjorde ett bra jobb.
 
Nästa övning vi skulle ge oss på var att komma i galopp i höger varv och sedan vända halvt igenom och sedan galoppera långsidan ner i förvänd galopp. Första gången var jag inte riktigt med så han bytte. Andra försöket bytte han oxå men då var jag på rätt väg men tredje svängen lyckades jag hålla den förvända galoppen och blev riktigt nöjd med honom.
 
Sedan var det dags att trava av hästarna och avsluta lektionen. Därefter gick instruktören runt till var och en och gav lite feeback.  Instruktören tyckte att jag gjorde ett bra jobb med Räbell (trots att det var längesedan jag red ett dressyrpass på honom).
 
Räbell i sin box i stallet....
 
 

Gästinhopp i H4:an on...

0 Läs mer >>
Den här dagen var vår ordinarie instruktör bortrest så då fick vi vikarie. En annan instruktör hade satt ut hästarna till oss och när jag kollade Horsemanager runt lunchtid stod det att jag skulle rida Salvador. Kul tyckte jag för jag gillar hästen och nu när jag är så inne i markarbetet och hoppningen blev jag genast sugen på detta med honom.
 
Kommer sedan glad i hågen till ridhuset och ska logga in i Horsemanager och kollar så att det stämmer att jag fått Salvador, får jag världens chock - Ska rida CAJSA!  Har aldrig någonsin suttit på den hästen tidigare. Jaja, det är bara att gå ner och göra iordning den "lilla" hästen på ca 170cm i mankhöjd..... Hon är med andra ord rejält stor.
 
 
Blev inget markarbete eller hoppning på detta passet men det var ju iofs tur det i och med att jag skulle rida henne.
 
Började framridningen helt basic med övergångar mellan skritt - halt och senare skritt - trav och slutligen trav med övergångar med några få skrittsteg innan man gick tillbaka i trav igen. Detta tyckte Cajsa var helt okej arbete för det var inga större protestster där. Dock kändes hon väldigt halt i början av traven och speciellt i vänster varv  och detta beror på att hon får taktmissar i traven vilket blir bättre ju mer uppvärmd hon blir.
 
Hennes galopp tyckter jag är helt okej, kändes ganska stor men å andra sidan så är det en väldigt stor häst.....
 
När framridningen var klar skulle vi börja jobba hästarna med rakriktning och böjning samt att de ska spåra rätt i detta, Detta skulle tränas på genom att rida 3 serpentinbågar över medellinjen och sedan en volt i varje båge.
 
Cajsa tyckte det var onödigt att göra det i trav och ville hellre göra det i galopp för det hade varit bekvämt. Tyckte ändå att vi lyckades bra med övningen och instruktören kunde inte se att det var första gången någonsin jag red hästen och med det i bagaget så blev jag ju väldigt nöjd med detta passet.
 
Cajsa
 

Ordinarie pass tisdag...

0 Läs mer >>
Grupppen ville ha markarbete den här gången och nästa gång som är sista för terminen hoppning, Jag är ju numer inte sen med att hänga på sådana här pass. Tycker det är superkul med markarbete och hoppning.
 
Det var uppsatt en bock på medellinjen och en snett åt vardera håll + några bommar runt omkring på marken.

En av övningarna skulle vi först galoppera över ett antal galoppbommar på rakt spår och sedan rida en volt med två bommar på men tyvärr missade jag dom då Jonna inte alltid är så svängbar. Jag försökte så mycket jag kunde för att få henne över bommarna men ändå lyckades jag inte.
 
I slutet av passet skulle vi bara komm på bockarna. Börja på den på medellinjen och sedan till vänster och rida kortsidan till nästa bock och därefter tillbaka till den första bocken igen.
 
Här kändes Jonna kalasfin och jag är supernöjd med henne :)
 
Nästa pass i den här gruppen är det hoppning och då blir det visst ungefär samma övning fast med hinder istället.
 
Jag och Jonna i stallet
 

Stallvärdspass H6 mån...

0 Läs mer >>
Det var bestämt sedan en tid att jag skulle rida med en kompis på hennes privatlektion som hon rider varannan vecka.
 
Här står vi uppställda för fotografering.....
 
 
Vi började med lite framridning i alla gångarter medan instruktören ställde ut hindermaterialet som vi innan hade plockat fram.
 
Sedan började vi hoppa fram på en sax, volt runt ett annat och sedan en sax till. Dessa två hinder står på båge. När framhoppningen var klar så blev det räcke av dessa två hinder och vi hoppade dessa åt båda håll med volten runt hindret närmast bredvid. Kändes kanonbra alla språng.
 
Det fanns ett hinder på motsatta långsidan och det var en oxer som instruktören satt lite extra låg för att jag skulle våga att komma på det. :)
 
Som många av er vet så har jag varit livrädd för allt vad hoppning och bommar heter men efter en massa träning, tårar, mycket j-lar anamma och en fantastisk instruktör som peppar till tusen har jag äntligen lyckats komma dit jag är idag med hoppningen.
 
När jag skulle komma på oxern hade instruktören lagt ut 3 galoppbommar framför hindret och jag skulle fokusera på bommarna och inte på hindret. Hade innan oxern hoppat högre på räcket än vad oxern låg på nu. Tidigare hade mitt "spöke" sagt till mig att det var farligt och att jag ska avbryta anridningen. Den här gången kunde inte spöket komma så det var fritt fram att galoppera på fram till hindret och ta ett mantag och vips var jag över. Tjohoo, jag fixade det!! Jag var glad, lycklig och framförallt hade en tung "sten" fallit från mina axlar.... Kändes sååå skönt att jag äntligen klarade detta och det stärkte ju självförtroendet.
 
Oxern höjdes lite grann och jag kom på det igen utan problem. Kändes som jag inte hade gjort annat.
Efter detta var det dags för lite banhoppning. Började på bågen med volten runt hindret och sedan oxern. Sedan hindret vi rundade och avslutade med de två första hindren med volten i mitten från andra hållet. Detta kändes hur bra som helst :)
 
Nu är ju vårterminen 2014 nästan slut och med hoppningen är den helt slut men jag är anmäld till en två-dagars kvällskurs efter midsommar som jag dock står som reserv till men hoppas ändå att jag får vara med :)
 
Det blev en film från det här passet som ni når genom att klicka på bilden med mig och Valle på här nedan.
 
 
 

Privatlektion i hoppn...

0 Läs mer >>
När jag för skojs skull kollade in Horsemanager dagen innan så var Creon uppsatt på mig och det tycke jag var helt okej då han är ganska mjuk att sitta på. Kollade igen några timmar innan ridpasset och då stod det helt plötsligt Salvador istället.  Då visade det sig att han hade gått så mycket under veckan så jag fick ta Salvador istället som hade gått mindre.
 
Vid incheckningen vid kansliet var det en lapp till mig och där hade instruktören skrivit att jag skulle ta Creon iallafall då hans andra ryttare inte kommit den här kvällen. Självklart! tänkte jag. :) Salvador är såpass studsig i traven så man måste rida lätt på honom hela tiden och Creon är som en soffa om man ska jämföra de två hästarna.
 
Vi började passet med en hel del skrittarbete där vi skulle rida hästarna raka och sedan en kvarts framdelsvändning i hörnpasseringarna. Creon lärde sig ganska snabbt att det skulle vara en vändning i varje hörnpassering så ibland började han vända före mig... Därefter var det dax för en stunds travarbete och han kändes fin men ändå ganska stel.
 
Passets huvudövning var skänkelvikning på hörnlinjen och sedan övergång till trav eller galopp. Jag tänkte redan från början att jag skulle ta galopp så jag la upp planeringen efter det. Kommer in på skänelvikningen och när jag kommer ut från den lägger jag galoppfattningen och jösses vad det gick undan! Jag kom i bakvikt i själva fattningsögonblicket för jag var inte beredd på att han skulle dra iväg så mycket.
 
Vid nästa skänkelvikning stod det bara ett ord i pannan på Creon och det var  GALOPP!! Han tyckte att det var väldigt onödigt med skänkelvikningen och fokuserade på galoppen istället. Från det att vi vände upp på hörnlinjen tills vi kom ut efteråt på fyrkanten taggade han galopp så mycket att han stod bokstavligen och studsade innan jag lättade på handen och då for han iväg som Kanonen på Liseberg (i startögonblicket på den attraktionen går hastigheten 0-75km/h på mindre än 2 sekunder). I samband med detta var jag tvingad att ta tag i Creons halsring (han har tiedermann-tygel, se bild nedan) för att jag fick känslan att det fanns en viss risk att jag kunde åka av om jag inte var med tillräckligt....
 
Resterande gångerna på den här övningen fick jag växla mellan att trava och till och med skritta en långsida för att han var så laddad.
 
Efter varvbyte gick det mycket bättre, visst var han taggad då också men här var han mycket mer med mig. Fick till superfina fattningar och jag visste att instruktören inte såg dessa så innan vi slutade passet så gjorde jag en extra fattning så att instruktören kunde kika och hon tyckte oxå att det var superbra :)  Sedan var det dax att avsluta hästarna under trav och lättridning, Tråkigt tyckte många av oss då vi precis hade "kommit igång" och fått bra flyt i övningen.
 
 

Gästinhopp i H5:an to...

0 Läs mer >>
Hoppning!
 
Det här passet hade vi satt upp hinder där bommarna låg på det böjda spåret förra veckan och där galoppbommarna låg på andra  långsidan hade det satts upp en oxer.
 
 
Vi började med travbommar på fönsterlångsidan och sedan en sax och därefter ett räcke. När vi var nöjda med det så skulle jag rida an mot oxern som jag egentligen skulle klara lätt som en plätt men spöket i mig stoppade mig som vanligt. Suck!!
 
Instruktören la ner bakbommen på ena sidan och då var det inga problem att komma på det. Får träna mer på det så att jag till slut kan hoppa en "hel" oxer. Blir ju sur på mig själv när man vill men det inte funkar.
 
 
På läktarlångsidan hade instruktören satt upp en "Dogleg" dvs två hinder på båge. Första hindret kommer väldigt fort ur hörnpasseringen. Man hade ungefär ett galoppsprång fram till hindret när man hade vänt upp mot det från hörnpasseringen.
 
Första försöket så kom jag lite tokigt mot det så då var Salvador klok och stannade. Sedan på nästa försök, red jag ut lite extra i hörnet och då kunde vi hoppa :) Fick ett avbrott efter hindret så jag tog det andra i trav men det gick bra det oxå ;)  Kom ut i fel galopp så efter att jag rättat galoppen så kom jag på hindren direkt igen då jag hade ångan uppe. Då fick jag till det riktigt bra. Det flöt på bra i galoppen och Salvador landade i rätt galopp efter första så att vi hade bra balans genom svängen till nästa hinder och kunde även hoppa det utan problem och landade även här i rätt galopp. :) Duktiga Salvador!!!!
 
Självfallet var jag väldigt nöjd med detta passet. :)
 

Ordinarie pass tisdag...

0 Läs mer >>
Detta passet med Jonna stod det markarbete på schemat.
 
Instruktören hade lagt fram 2 x 3 bommar som låg på en båge utefter läktarlångsidan. På andra sidan låg det två galoppbommar.
 
Efter hörnpassering skulle vi vända in på bommarna och rida dessa diagonalt över, rida en båge och sedan diagonalt över nästa bomserie innan man kom ut strax innan hörnpasseringen. Fattar sedan galopp och galopperar över bommarna på andra sidan och därefter ner i trav igen och upprepa övningen.
 
Övningen kändes lite konstig när man skulle gå diagonalt över bommarna för det är iaf inte jag särskilt van vid. Annars var det ett trevligt pass.
 
 

Ordinarie pass tisdag...