0 Läs mer >>
Som rubriken säger så var det hoppning på detta ridpass. Det är första gången efter senaste avfallningen som jag slog i svanskotan rejält som jag nu ska hoppa. Markarbetet förra veckan gick jättebra så jag bestämde mig för att hoppa ett enda hinder och det skulle vara en plastbock.
 
Jag lät resten av gruppen hoppa sina språng först så tog jag några skutt efteråt när alla andra vara klara. Första språnget var supernervöst och tänkte typ vad 17 har jag gett mig in på! Andra språnget visste jag nu hur det kändes så jag kunde börja slappna av lite grann och på tredje och sista kändes det som jag inte gjort något annat!! Instrukören tyckte att det såg bra ut likaså mina ryttarkamrater i gruppen som berömde mig så det stod härliga till efteråt. Nästan så glädjetårarna var på väg....
 
Nästa hoppning kan jag nog vara med lite mer på lektionen. Mitt nästa mål med hoppningen är att kunna vara med på alla övningar på lektionen, kanske inte lika högt som de andra men jag ska ändå vara med.
 
Jag och Valle på tävling i oktober 2014
 
 
 
 

Tisdag 25 augusti: Ho...

0 Läs mer >>
Nu har vi ridit två pass dressyr med samma hästar som tidigare och nu är det dags för markarbete. Jag sitter som sagt på Valle. 
 
Dagens övning bestod av två travserier med bommar på marken på ena långsidan och dessa hade olika travavstånd. Den ena serien hade korta avstånd och den andra serien hade något längre avstånd. På andra sidan hade vi en serie med totalt 5 bommar (de andra var på 3 bommar vardera). Sedan hade vi två plastbockar som låg på lägsta höjd på voltspår och dessa skulle vi ta i galopp.
 
Jag hade inte travat eller galopperat över bommar sedan jag trillade av i december men det gick super. Kändes precis som vanligt i traven men det var nervöst när jag skulle galoppera över de  två bockarna. Blev väldigt osäker när jag skulle galoppera över bockarna men jag intnalade mig att bara följa med för hästen klarar detta galant. Självklart gjorde Valle det också.
 
Efter en stund höjdes bockarna  och då kändes det för högt och då frågade jag instruktören när vi var klara med övningen  om hon kunde sänka till mig så jag kunde komma på den. Jag är supernöjd!!
 
Nästa vecka är det hoppning....
 
Jag och Valle in action
 
 

Tisdag 19 augusti: Ma...

0 Läs mer >>
Dagens lektionshäst: Valle
 
Hade frågat instruktören några dagar innan om jag fick ta träns dvs bett på Valle till denna lektionen och det var helt okej. I vanliga fall så går Valle med träns bara när det är markarbete och hoppning. Han tycker att det är så vansinngt roligt att om man har hackamore på hoppning kan han bara säga "Hejdå nu sticker jag!´" och då får ryttaren inte en syl i vädret.... Till dressyr älskar han sitt hackamore men när man ska tävla dressyr så får man inte ha favorittränset på.
 
Jag har lite funderingar på att vara med på klubbtävlingen i dressyr den 13 september så det är lika bra att börja rida på tränset redan nu och träna.
 
Lektionens innehåll var även denna gång lösgörande arbete med skänkelvikningar och voltarbete.
 
I slutet av passet ville inte Valle galoppera och stod emot och jag fattade nada! När vi sedan varvade ner hästarna i trav så ville han inte slappna och bli lite låg i sin form så jag fick nöja mig ändå. Rätt som det är när vi saktat av till skritt så stannar han och kissar...... Det var därför som han inte var lika arbetsvillig som vanligt. Han har aldrig tidigare varit kissnödig med mig på ryggen så jag förstod inte hans signalen men nu vet jag till nästa gång. Tyckte synd om honom att han skulle gå och knipa sådär....
 
Valle i lånad box i lektionsstallet
 
 

Tisdag 11 augusti: Dr...

0 Läs mer >>

Hade ju väldigt gärna velat ha nya hästkärleken Vigo men fick Valle. Okej det också för att jag känner mig trygg på honom.

De hade gjort som så den här gången att ordinarie instruktör hade informationsmöte efter lektionen och en annan instruktör hade ridlektionen.

 

Valle red jag på hackamore (bettlöst) och det är det huvudlag som han går absolut bäst på. Bett i munnen gillar han inte alls men accepterar det ändå. Bett = markarbete/hoppning


Vi hade lite enkelt lösgörande arbete för att ryttarna ska komma igång efter sommaruppehållet samt att hästarna kanske inte är fullt igång efter sin semester men i slutet av passet gick Valle riktigt fint och var lösgjord i kroppen. Kändes som jag aldrig ville sluta rida...

Valle med hackamore

 

Tisdag 4 augusti: Ter...

0 Läs mer >>
Innan jag kom till stallet den här måndagen hoppades jag på att få Valle för att han känns trygg och säker efter min skadan då jag vill ha något mjukt att sitta på. När jag kommer dit så står det VIGO på mitt namn och jag kände mig osäker direkt för att jag har aldrig någonsin tidigare ridit den här hästen. Jag har av någon konstig anledning fått för mig att han är stötig att sitta på i traven men där hade jag grymt fel! Han var helt ljuvlig att rida!
 
Vi hade ridpasset på måndagen nere i paddocken då det var uppehållsväder. Riktigt härligt att få rida ute för det ger hästarna lite extra bjudning. Eftersom detta var första passet efter deras sommarbete blev det mycket lösgörande arbete mestadels i skritt men också i trav. Tyvärr ingen galopp, vilket jag blev lite besviken över för att jag hade velat prova Vigo i galoppen när det gick så bra i de andra gångarterna. Detta passet var det roligaste på länge då Vigo verkligen talar om för sin ryttare när den gör rätt och tyvärr kan bli lite för djup i sin form. Ni som kan detta vet vad jag menar och för er andra så kan man säga att hästen då går med nosen nästintill bokstavligen mellan frambenen.
 
Tisdagen
 
Den här dagen hade vi inte lika tur med vädret men det höll upp såpass att vi kunde ta framskrittningen ute men fick tyvärr ta ridpasset inne då "han där uppe" satte på vattenkranen ordentligt. Jag hade förväntat mig att rida något annat som jag aldrig suttit på eller var längesedan jag red men fick min gamla favorit Jonna. Jag har ridit henne så mycket att hon inte längre känns rolig att rida. Jaja, jag är ju inte fullt igång med ridningen själv så det var okej att ta henne. Då kunde jag ju "glida omkring" istället på henne... Även detta passet var det fokus på lösgörande arbete och endast i gångarterna skritt och trav. Alla hästarna utom en var det också första passet efter sommmarbetet. En i sällskapet fick behålla sin häst från måndagen.
 
Tyvärr har jag ingen bild på Vigo men på Jonna har jag desto fler.... hihi
 
Denna bild är från en av dressyrtävlingarna som jag har ridit med Jonna.
 
 

Två kvällars stallvär...