0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 








































 
 
 
Om ni villl att jag ska skriva namnen på hästarna så kommentera detta inlägg. :)

Bildbomb från sommarb...

0 Läs mer >>
Den här tävlingsdagen var kanonfin! Hela veckan innan har oxå varit superfin och VARM!  Så nu var det ju extra roligt att få tävla utomhus. Jag valde Topzy den här gången eftersom jag vet att hon är stabil ute, dvs inte blir rädd för småsaker osv, dessutom mjuk att sitta på.
 
När jag kom ner till framridningen, hade jag endast 4 ekipage före mig och då hade jag precis suttit upp. Tog det ändå lugnt och värmde henne så mycket som behövdes. Red även den här dagen på smärtstillande men hade ändå ont både på framridning och tävlingsbana.
 
Själva programmet tyckte jag gick alldeles lysande och hade en kanonfin känsla. När jag var klar med programmet så tänkte jag: "Tjohooo!!!! Detta är en 56%-s runda!!" När jag sedan såg protokollet så fick jag kallduschen 51,33%. Var jag rättvist bedömd?
 
Kolla filmen själva här nedan och ni får jättegärna komma med era kommentarer!
 
 

Klubbtävling dressyr ...

1 Läs mer >>
Under den här våren (och sommaren) har jag inte mått särskilt bra och är fortfarande inte "botad".
 
Allt började i mars med att jag började få något så fruktansvärt ont i magen efter en kvällsmåltid. Smärtan släppte under natten så jag tänkte inte så mycket mer på det sedan men jag hade något hela tiden molande i högersidan mellan höftbenet och revbenen. Gick efter några dagar till vårdcentralen och både jag och läkaren trodde att jag kunde ha fått gallsten. Hem igen (eller rättare sagt åter till jobbet) med värktabletter, restriktioner på maten samt en remiss för ultraljud av gallan.
 
Väntade och väntade på den här undersökningen och efter ca 3 veckor så ringde jag till röntgenmottagningen dit jag fått remissen och fick världens chock; jag stod som nr 377 i kön. Okej, sa jag lite smått chockerad och sköterskan sa att de hade läkarbrist. Efter ytterligare ett antal veckor bad jag läkaren skriva en förtursremiss och då visade det sig att jag skulle komma i en "grupp" på 60 personer. Vi är nu inne i maj månad. Några veckor senare dvs i början av juni så började jag ringa runt till olika sjukhus (både inom och utom Västra Götalandsregionen) och till slut så ringde jag Sjukhuset i Varberg där de tog emot mig med öppna armar. Tack för det Varberg! Jag ringde dit tisdagen innan midsommarveckan och fick min läkare att skicka en kopia på remissen dit. Jag ringde dit igen på måndagen i veckan efter. Då fick jag nästa "chock" "-Vi har en tid till dig på torsdag (dagen innan midsommar) på förmiddagen." Perfekt tänkte jag! Jag ska ju ändå ner till Varberg och fira midsommar.
 
Åkte ner onsdag kväll för att vara där nere så jag skulle slippa gå upp kl 05 och sitta på tåget kl 06 med risk för att försova mig. Hade sedan sådan tur på torsdagsmorgonen att strax innan jag skulle åka till sjukhuset så träffade jag på några grannar på campingen som skulle åka iväg på ärende så de erbjöd sig att skjutsa upp mig till sjukhuset. Tackar så mycket för det :) !!
 
Med tanke på de besvär jag har haft under dessa månader så förväntade sig läkaren att det skulle vara hur mkt stenar som helst i gallan men vad hittade hon (kvinnlig läkare)...... inte en sten! Hon hade aldrig sett en så fin gallblåsa som jag har. Vi kom överens om att ta in en läkare till som fick dubbelkolla detta och den killen som då kom in....guuuuud vad snygg han var!!! Jag fick ju givetvis samla mig och tänka på att slappa av och komma in i en lugn stämning igen. Den här läkaren hittade heller inget så mina bekymmer måste ju bestå av något annat....
 
När jag kommit ner till stan igen så ringde jag min vårdcentral och berättade resultatet och bokade snabbt en ny besökstid. Min ordinarie skulle då på semester men fick en annan läkare istället,
Han frågade mig om jag har haft dubbelsidig lunginflammation och det hade jag haft, visseligen i runda tal för ca 20 år sedan men vad hade det för betydelse nu, undrade jag givetvis. Då sa han att lungan på högersidan kan ha växt ihop med muskeln i sidan och kan ha sådana här problem av den orsaken. Han skickade mig på en lungröntgen men den ska jag göra först om ca 2 veckor. Så på grund av detta så fick jag lägga ridningen åt sidan. Sista gången jag red den här terminen på lektion var 19 maj och då var jag tvingad att rida på smärtstillande och ändå hade jag ont stundtals.
 
Eftersom att smärtorna tilltagit så var jag länge tveksam till att tävla. Den 27 maj var det dags för tävlingen så då fick jag liksom välja att rida lektion den 26 eller tävling den 27:e och då valde jag givetvis tävlingen den 27:e. Om tävlingsstarten kommer det i eget inlägg efter detta, Jag hade inte klarat att rida två dagar i rad som det var då.
 
Under den här perioden har jag heller inte kunnat träna något på gymmet och fått därmed "frýsa" mitt trräningskort. Vill ju inget annat nu än att komma igång med träningen men vad ska man göra när man har såpass ont att det är jobbigt att klara av vardagen men jag har ändå kunnat jobba hela tiden och det ska jag ju vara tacksam över för jag hade inte klarat vara hemma i nästan 4 månader som detta nu har pågått.
 
Vi får nu se vad nästa röntgenundersökning visar och sedan vad som behöver göras för att jag ska bli kvitt dessa jobbiga bekymmer. Kan ju avslutningsvis säga oxå att inget ont ger något gott med sig ( eller hur man nu säger det) så har jag gått ner ett X antal kilo och säkerligen 2 klädstorlekar iaf i byxor.
 
Återkommer i detta "ärende" när jag vet mer.
 
En "gammal" bild med mig och Diler.....
 
 
 
 
 

Jag sjuk sedan i mars...