0 Läs mer >>
Efter två timmar ledighet var det dags igen att rida ett nytt pass. Denna gången var det min ordinarie instruktör som hade gruppen. Blev inte alls lika fokusering på sitsen som på förra passet.
 
Vi började passet med självständig framridning och då fick jag tips om att rida ordentligt framåt och strunta i hästens form, gärna så att det känns lite som att man rider i övertempo. I traven med lättridning så kändes det som att jag inte hann med i lättridningen för att jag hade såpass högt tempo i traven.
 
När jag sedan kom till galopparbetet i framridningen så var det samma tänk även där. Fram i ett friskt tempo!
 
Huvudövningen för passet var skänkelvikning på hörnlinjen. Vi skulle vända upp på hörnlinjen på mitten av kortsidan och skänkelvikning ut till spåret igen och därefter en övergång till trav eller galopp.
 
Detta tyckte jag gick bra och i slutet av passet kändes Tennis superfin och jag hade kunnat rida honom en bra stund till och bara njuta av hans härliga form. Kändes super i båda varven och och i alla gångarter. Bästa passet hittills på det här lägret!
 
 
Jag och Tennis
 
 

Ridläger på Borås Rid...

0 Läs mer >>

Detta första pass på lägret hade vi en instruktör som jag normalt inte rider för. Det blev fokusering på sitsen och det är jag inte van vid trots att jag väldigt lätt faller framåt men misstänker att det har med min ryggskada att göra som jag fick för snart 20 år sedan.

 Men men.....

 Det är bara att kämpa vidare.

Vi började passet med en del skrittarbete där vi skulle rida hörnpasseringar i ca 90 graders vinklar och koncentrera oss på att ha hästarna raka några meter innanför spåret. Efter en stund skulle vi övergå i trav på samma övning.

Under den här övningen ( och hela passet för den delen ) skulle jag hela tiden tänka på sitsen och komma tillbaka med axlarna och luta mig mer bakåt så att jag kom i den lodräta sitsen. Som sagt inte så lätt när man varit lite framåtlutad under en längre tid. Det fanns stunder i passet som jag kände att jag var totalt värdelös och ville ge upp för att jag försökte och försökte och försökte och ändå blev det inte bra!

Det blev ju inte bättre av att Tennis höll på att snubbla lite då och då. När han snubblade så drog han ner huvudet så att han var på väg att dra mig ur sadeln och det var jag inte beredd på. Detta hände främst i övergången mellan galopp och skritt. Jag var väl för snäll och gav Tennis lite för stor ram att jobba i. Kände stundtals att det var lika hopplöst som med ”sitsträningen” och jag funderade till och med på att hoppa av och ta in hästen i stallet men tänkte samtidigt att jag skulle igenom detta ridpass!! Lyckades till slut att få till några bra övergångar mellan galopp och skritt på övningen som var att vi skulle skritta ett varv på en 20m volt och sen en galoppfattning. Övergång till skritt på samma ställe som vi fattade galoppen på ett varv senare.

Detta passet var jag inte särskilt nöjd med.

 

Jag och Tennis under lägret.

 

 

Ridläger på Borås Rid...