0 Läs mer >>
Pass nr 2 på Jonna och även denna gång utan sporrar.
 
Jag började gå på henne redan från första steget att hon skulle verkligen ta för sig i skritten så jag kom i kapp hästen framför några gånger så jag fick vackert vända över och snart var jag i rumpan på nästa häst osv.... mina ben fick inte en lugn stund på hela passet. Min vän spö fick också ett arbetsamt pass. Spöet fick jobba när mina ben behövde vila några sekunder.
 
Passets huvudövning var övergångar - och övergångar red vi så det stod härliga till! Även om jag skriver detta dagen efter passet så kommer jag inte ihåg alla övergångar vi gjorde. Vi skulle vid ett tillfälle göra halt från trav, rygga 3-4 steg och sedan fram i trav igen. Ryggningen gjorde Jonna riktigt bra men hon var något motvillig till att trava igen direkt efteråt så jag fick ta hjälp av spöt när mina trötta ben inte längre orkade men hon kom i trav iallafall!
 
I en av galopperna så fick jag så bra fart på henne att jag fick vända över då jag kom i kapp hästen framför och då drev jag henne rejält med benen. Inte lätt att rida den damen utan sporrar. 
 
Det var övergångar från skritt till galopp, galopp till trav, trav till galopp osv. Lite skänkelvikning för vänster skänkel hanns också med under passets gång.
 
Jag skriver detta dagen efter passet och jag är stel och öm i större delen av kroppen och träningsvärken sitter i några ryggmuskler (varför vet jag inte) och sedan känner jag av träningsvärken i benen, framförallt i låren. Konstigt vore det väl annars?
 
 

Dressyrpass tisdag 6 ...

0 Läs mer >>

Nya hästar den här gången. Jag fick Jonna som inte gör mer än hon absolut berhöver! 

Instruktören har sagt till oss att vill vi rida ut så ska vi absolut inte rida den här tiden, och vad gör vi? Jo, vi rider ut.... knas.... Men roligt var det.

Halva lektionen var vi ute och instruktören satt på Zora. Red runt gamla gräsbanan där det för många år sedan var hopptävlingar. Red en stund på grusplan intill innan vi red samma väg tillbaka.
Jag red sist i ledet och rätt som det var började Jonna halta kraftigt och jag stannar hela gruppen. Jag blev då beordrad att komma längst fram så att instruktören kunde titta på henne. De första stegen fram haltar hon kraftigt men mindre och mindre ju längre fram jag kom. Troligen hade hon trampat på någon sten så att det gjorde tillfälligt väldigt ont. Sedan kunde hon både trava och galoppera utan bekymmer.

Inne i manengen fick vi rida själva en stund medan instruktören tog in Zora i stallet. När alla sedan var på plats red vi lite skänkelvikningar och i slutet av passet fick jag till en jättefin skänkelvikning för höger skänkel som jag har så svårt för när jag är vänsterhänt och vänsterfotad. Var nöjd med det så de andra gjorde ca 2 skänkelvikningar till var innan det var dags att avsluta lektionen. Får man till något riktigt bra så varför ska man fortsätta och riskera att det blir pannkaka och man inte hinner få ordnding på det igen?

 

 

 

Uteritt + dressyr tis...