2 Läs mer >>
Detta är näst sista passet innan årets första klubbtävling i dressyr. Då ska jag vara med med Diler som jag nu har ridit senaste tiden. Förra veckan hade jag ju ett kanonfint pass och jag svävade på molnen i nästan en hel vecka.

Dagens pass har varit lika bra som förra veckan och jag tog med mig digitalkameran och bad en kompis till mig filma dagens ridning. Totalt blev filmen ca 30min fördelat på två filmer. Jag har lyckats få ner den till ca 10 min.

Huvudövningen den här dagen var Musse Pigg. Vi började övningen i skritt och skulle göra halter innan vi gick över på "Musses öron" och en halt på väg ut därifrån. Sedan trav och jag fortsatte med halterna så att jag kunde träna lite på det tills dressyrtävlingen nästa söndag. Fick till några halter riktigt bra :) Kommer att jobba vidare med detta nästa vecka så att det sitter till tävlingen.

På nästa lektionspass så ska vi rida med dressyrstaket och träna på tävlingsprogrammet :)



Dressyrspecialen 28 j...

0 Läs mer >>
har jag kunnat komma igång med träningen på Svensons hälsocenter igen :) Har varit sjuk under så gott som hela december med förkylning och en hosta som inte ville avta med segt slem i halsen. Hostan är inte helt borta än men nu har jag inte ont av den på samma sätt som tidigare.

Efter första passet i måndags så kände jag ingen skillnad med hostan varken före eller efter passet och det var ju kanonbra :) Hade en vilodag på tisdagen och på onsdagen, dvs igår, så var det dax för ett nytt pass igen. Jättekul att träffa mina träningskompisar igen.

Idag har jag träningsvärk i bröstmusklerna, hade jag sånna?!? och lite i baksidan av överarmarna. Det är väl triceps de heter, är kass på namnen på musklerna i kroppastollen. Just nu när jag skriver detta så är jag lite stel i ryggen oxå men det blir nog bättre med det när jag kommer upp på hästryggen i övermorgon, lördag. :)

I övrigt så har jag inte kännt något träningsvärk alls, vilket är väldigt positivt.


Det blir ju inte så många inlägg från gymmet men det är svårt att skriva efter varje pass för de ser likadana ut.

Ha det gott mina goa vänner!!

Äntligen......!!

0 Läs mer >>
var ett kanonfint pass med DILER!

Redan när jag tog tyglarna första gången kändes han ljuvlig att rida! Var såå arbetsvillig och medgörlig. Trodde dock innan ridpasset att han skulle bli jobbig att rida för att han var besvärlig att få ur boxen, i och för sig inte konstigt med tanke på att han fortfarande stod och åt sitt lunchhö... Tog lite "muta" så då var det inga större bekymmer. Annars kan jag bara gå rakt in till honom nu och det känns helt kanon.

Han kändes fin under hela passet och med all lösgörande arbete så blev han bara bättre och bättre i formen. :) Instruktören Malin sa till mig att detta var mitt och Dilers absolut bästa pass hittills ihop.

Dagens övning:

Det gjordes som en evighetsövning och man gick in i övningen i ett av hörnen där man red en 10m volt och ur volten så skänkelvikning till mitten av ridbanan och direkt en volt ut mot väggen och sedan en ny skänkelvikning ut till spåret och sedan en 10m igen, rak på kortsidan och sedan samma sak utefter nästa långsida. Jag gav Diler kommandon och visade vägen och sedan flöt det på riktigt bra.

I slutet av passet innan vi skulle trava av hästarna fick vi några minuter självständig ridning. Jag testade honom lite mer i galopp och han var så fin. Red oxå några långsidor sluta och där var han lika fin som i skänkelvikningen tidigare i passet.

När jag kom in med honom i stallet igen efter passet så var han ordentligt svettig under sadeln och i flanken, det brukar han aldrig vara annars efter ett pass med mig. Så idag har han jobbat riktigt duktigt. :)

För er som känner till Diler så när han är ordentligt satt i arbete så upphör hans tics, dvs hans skakningar och djupdykningar med huvudet.

Är som sagt kanonnöjd med Diler idag och givetvis hoppas jag att han är lika fin då jag ska tävla honom den 5 februari i klass LB:1.


Avslutar detta inlägg med några bilder på Diler....


Han var mycket djupare i formen idag än vad han var på den här tävlingen.




Ligger och myser i boxen




Sadlad och redo för arbete....

Dressyrspecialen 21 j...

0 Läs mer >>
var jag tillbaka på Diler som jag ska rida dressyrtävling på den 5 februari. Förhoppningsvis så kommer jag att rida honom fram till tävlingen.


Dagens pass var han stel som en planka och väldigt ovillig att jobba med mig. Fick riktigt kämpa för att vända runt honom på volterna... suck.

Huvudövningen för idag var att rida 3 st serpentinbågar över medellinjen med en 10m volt i varje båge. Han började mjukna lite mot slutet av övningen och kändes helt okej.

Efter det så red vi på "egna" åttvolter så att vi fick dom ännu lite mer lösgjorda och i slutet av passet var han så fin som jag vill ha honom i början av passet.

Var hyfsat nöjd med honom ändå på detta passet. Han har gått lektioner sedan i torsdag efter sin lilla skada.

Hoppas att det går bättre nästa pass!


Dressyrspecialen 14 j...

0 Läs mer >>
någon gång under julen har Diler fått en (vad jag tror) en spark på utsidan av hans vänstra bakben och fått ett rejält sår samt en ordentlig svullnad.

Den 3:e januari började jag skritta honom och gjort det en vecka framåt. Tisdagen efter fick jag trava honom lite under stallchefens övervakning. Skulle se om han hade någon hälta kvar och han var felfri. Blev ombedd att trava honom lite till.

Dagen efter (i onsdags) skulle jag rida honom en halvtimme i alla gångarter och han var jättefin. Lever på det fortfarande. Kompisarna i stallet såg hur det lyste av lycka i ansiktet på mig.... Igår torsdag gick han sin första lektion och för min del kändes det konstigt att komma till stallet utan att ta ut honom på en skrittrunda/ridpass.

Diler har fått ett sådant förtroende för mig att jag kan gå in i boxen och hämta honom när han står längst in. Tidigare har jag fått locka honom med lite godis/havre för att kunna/våga ta honom.

Ni som brukar vara på ridhuset vet att den här killen är besvärlig i stallet och om jag har förstått detta rätt så väljer han vilka personer som han vill ha omkring sig. Känns mycket hedrande att han har valt mig. Det gjorde han redan i somras när jag var med på en tvådagars kvällskurs i dressyr som jag red honom på. Några dagar senare skulle jag rida en intensivdag och fick inte honom pga att han skulle gå en hoppkurs på kvällen så jag fick ta en annan häst istället (Jonna). När jag gick och hämtade den andra hästen kom han fram till mig och man kunde nästan se att han ville fråga/säga: "-Det är väl mig du ska ha?!?" Sedan den dagen har jag och Diler varit "kompisar".....

Diler tävlingsfin...

Dilers skada...

0 Läs mer >>
blev det Jonna för att Diler var skadad.

Vi red lösgörande arbete genom att rida 3 serpentinbågar över medellinjen med en 10m volt i varje båge. Jonna var stel som en planka den här övningen och för att rida "loss" hästarna lite till så skulle vi rida åttvolter och då blev Jonna kanonfin av detta. Får tänka på att rida mycket åttvolter i framridningen på nästa pass med henne.

När vi travade av hästarna i slutet var Jonna riktigt go att rida. Det är ju då som man vill rida minst en halvtimme till..

Idag när jag skriver detta är det fredag den 13:e och imorgon lördag är det dax för nytt dressyrpass och med ca 85% säkerhet så får jag rida Diler på det.

Årets första pass med...