0 Läs mer >>
Fick Jonna som även idag gick som en klocka i så gott som hela passet men ville inte riktigt gå i stadig form i travarbetet i början av passet men kändes mycket bättre i galopparbetet.

Större delen av passet red vi på volterna med övergångar och tempoväxlingar.

Avslutade passet med lite arbete med öppna/bogen in och då blev Jonna rejält lösgjord och när hon blir det är hon riktigt ljuvlig att rida. Vill liksom inte sluta rida just då.... Hon var så fin i travarbetet att jag kunde sitta ner på henne utan att skumpa en endaste gång. Ljuvlig känsla det där.....

 

Innan jag gick ut med Jonna till lektionen, la jag min keps på Valles täcke som hängde på hans täckeshängare och hästen stod i boxen. När jag kom tillbaka så var kepsen borta och efter en stund såg min kompis att den låg inne hos Valle i hans höhäck och hon tyckte att Valle såg skyldig ut.

Jag gick in och hämtade kepsen och sa till Valle att så gör man inte och då tyckte jag att han skämdes lite grann.... Han gillar nog inte att jag rider och pysslar med andra hästar än med honom.... Han är ju för söt....


Jag och Jonna från detta passet

Sen hade jag en kompis som filmade lite grann och resultatet hittar du i nedanstående länken

https://www.youtube.com/watch?v=YaaKCUjXN18&feature=share

Stäng gärna av ljudet för det blev något konstigt med det och det låter som fåglar. Har använt ett för mig nytt redigeringsprogram.

 
 
Kan ju inte låta bli att ta med en bild på gullige Valle....
 
 
 
 
 

Dressyrspecialen lörd...

0 Läs mer >>
Ikväll satt jag på Jonna som jag kan som min egna ficka. Skönt att sitta på en häst som man känner väldigt väl efter allt som har hänt på kort tid.

Redan när jag tog tyglarna kände jag att ikväll kommer det att gå kanon! Hon började söka sig neråt i formen redan i skritten, lite i traven och sedan även i galoppen.

Kvällens övning: Medellinjen som huvudlinje i trav och till höger skänkelvikning i zick zack i skritt till en början och sen i trav. Vänder man till vänster så skulle man jobba med volter och övergångar till skritt eller galopp.

Kändes som sagt väldigt bra passet igenom och Jonna blev lösgjord och fin i formen. När man får sådana här pass så känns det ljuvligt och det går liksom inte att beskriva känslan. Skönt med såna pass efter den tråkiga veckan som jag hade förra veckan.

 

 Jag och Jonna 7 februari 2017

 

Onsdag 5 april - Igen...

0 Läs mer >>

Efter inte mindre än 3 avfallningar på de 2 senaste ridtilmfällena var det idag dags för nytt lektionspass. Den här gången på Jonna.

Känns som i onsdags något osäkert och obalanserat samt en såphal sadel men jag antar "utmaningen" och börjar skritta fram henne. Är även idag sist igång i trav och lägger in många skrittpauser i framridningen och lägger in lite fram- och bakdelsvändningar i framridningen. Varvar detta med lite travarbete.

Sen när jag ska gå över till galopparbetet så gör jag det på en 20m volt runt instruktören för det kändes tryggast så. (självförtroendet är kört i botten)

Får till galopparbetet riktigt bra och jag börjar få positiva vibbar. Skönt. Känner en del i ryggen efter onsdagens underlagsbesiktning när jag gör övergången från galopp så då lättar jag lite ur sadeln för att underlätta för ryggen.

Dagens huvudövning : Vända från mitten av kortsidan och rida skänkelvikning ut till spåret igen i skritt och sedan en travövergång och ett varv på 20m volten och därefter självständigt arbete på andra långsidan.

Här blev Jonna kalasfin av skänkelvikningarna och efter några gånger hade hon börjat gå i en väldigt trevlig form där jag kunde ge henne slaka tyglar och hon gick kvar i formen! När man får hästen så är det en ljuvlig känsla som inte kan beskrivas - det måste upplevas!! Hon var så fin resten av passet och jag kunde nu börja slappna av lite och få lite arbetsro.

Otroligt skönt att få ett sådant här pass efter två tråkiga tillfällen. Nu ska jag försöka få ordning på de spända ryggmusklerna så att jag både kan jobba smärtfritt kommande vecka samt rida min sista igenridning på onsdag.

 

Bild från 7 januari 2017

 

Dressyrspecialen lörd...

0 Läs mer >>

När jag kommit igång med skrittandet kände jag direkt en viss osäkerhet. Kom igång i traven sist i gruppen men trav blev det och det kändes ändå ganska bra men lite ömt i revbenet.

Det var ca ett halvår sedan som jag senast satt på Foxen och nu var jag väldigt osäker på att ens GALOPPERA hästen . Vid första galoppen blev jag så osäker att jag inte ens galopperade ett steg men precis när vi skulle byta varv , kände jag mig redo men det blev varvbyte så blev det en fattning och då gick det bra men kändes lite vingligt. Blev några korta galopp-pass innan hästarna skulle få en paus.

Huvudövningen för passet var galopparbete - förvänd galopp. Efter lite voltarbete i trav skulle vi göra en skrittövergång och sedan en höger galoppfattnig i vänster varvet med hästen högerställd genom hörnpassering - kortsida - hörnpassering och gå ner i trav på långsidan och in i voltarbetet igen.

Sen vid varvbytet skulle vi skippa voltarbetet och sedan fatta galopp ur hörnpassering och rida på båge utmed långsidan och jag var först ut och jag fattar galoppen och med tanke på att jag inte ridit hästen på länge, lägger jag en på tok för djup båge. Mitt på bågen sitter man om i sadeln ( fördelar om vikten) och när jag gjorde detta så blir det ett missförstånd mellan mig och hästen och då trillar jag av igen! Tredje gången på två tillfällen på raken. Landar på rygg och det är ju inget vidare när man redan har bekymmer där sen tidigare.

Är grymt tacksam över att jag INTE har brutit något under dessa tre resor ner till marken.

 

Detta skrivs lite drygt 2 veckor efteråt och efter en del funderande efter dessa 3 avfallningar samt "dyket" i stallet och kommit på att jag måste ha fått en spricka i revbenet när jag trillade i stallet, då jag haft en del ont i det, både på hästryggen och i vardagen...

 

Jag och Foxen ( Ultra Fox ) under en lektion hösten 2016

 

 

Onsdag 29 mars Igenri...

0 Läs mer >>
Den här dagen skulle jag inte ens ha gått upp ur sängen för allt som kunde gå snett gick snett!
 
Det började med när jag skulle ta ut Creon till uppbindningsplatsen. Skulle gå och hämta ett grimskaft på ett ställe och på vägen dit trampar jag snett med högerfoten och i nästa steg ligger jag på golvet med högerarmen under mig så jag spräcker ett revben men inget jag känner av då.
 
Jag gör iordning Creon och tar ut honom och sitter upp. När jag börjar trava så märker jag att det gör lite ont i högersidan och fattar först inte att det är sprickan i revbenet som gör ont men jag ignorerar det hela och rider på.
 
Under framridningen reagerar han på att solen lyser in genom fönstren och även det försöker jag i största möjligastse mån ignorera. Framridningen i stort tycker jag känns bra men har även känslan att jag kommer att åka av. Det är nog för att han inte bara reagerat på solljuset utan även konerna som var uppställda som en skyddbarriär vid ingången till framridningsmanegen.
 
När jag sedan kommer in i tävlingsmanegen och rider runt i collectingring så reagerar han på solljuset igen och jag försöker återigen ignorera det hela. Ryttaren innan mig är klar med sin ritt och får applåder och då händer det som jag hade en känsla av innan. Creon blir rädd för applåderna och vänder på en 5 öring och jag åker i backen med dunder och brak!
 
Jag ligger kvar en stund och känner efter om jag har brutit något eller fått en spricka någonstans och jag märker att jag är fit for fight! Tappade dock luften lite grann i fallet men det rättar sig till ganska fort. Jag sa direkt att jag ska upp igen och en kompis till mig hade tagit hand om hästen och gått in med honom i framridningsmanegen igen och jag sitter upp och är något skakig i kroppen. Vore väl konstigt om jag inte var lite skakig efter den åkturen?
 
Rider omkring en stund och efter samtal med tävlingsledaren, beslutar vi oss för att jag inte ska tävla denna dagen och det känns ju som ett nederlag för mig som var grymt taggad för att tävla och förberett mig till tusen!
 
Tävlingsledaren tycker att jag ska rida en stund till och när jag känner mig redo så fattar jag lite galopp i vänstervarvet på volten ochn rätt som det är och helt utan förvarning så viker Creon av åt höger när jag minst sagt är beredd på det och vad händer då? Jo jag åker av igen men slår mig inte den här gången och jag upp ytterligare en gång. Skrittar och travar lite grann och sen hoppar jag av honom och tar in till stallet och känner mig allmänt besviken!
 
 
Här är Creon från dagen innan där han får ha ett guldfärgat pannband på lektionen som han sedan hade på tävlingsdagen men inte hjälpte det....
 
 
 
 

Söndag 26 mars - Creo...