1 Läs mer >>
Den här lördagen hade det börjat bli riktigt fint väder och det var ju verkligen tur för att det samtidigt pågick tävlingar i dressyr på inte mindre än 3 tävlingsbanor samtidigt. En bana var inomhus och två gick utomhus. Med tanke på detta så hade vi ingen annanstans att rida än på andra sidan bron på den sk trekanten.

Efter lite uppvärmning i trav så skulle vi rida framdels och bakdelsvändningar runt några stolpar som finns där på trekanten. Vi gjorde denna övning i två omgångar och sedan var det trav och galopparbete på volten däremellan.

Hästen för dagen heter Jonna. Hon kändes bra under hela passet och med "snurrandet" mellan stolparna så blev hon jättefin i formen och kändes mjuk och eftergiven.

Efter nervarvningen i trav under lättridning så skrittade vi tillbaka till stallet via galoppbanan som då var enda vägen som vi fick rida på. Vägen förbi utebanorna var avstängd pga tävlingen.

Nästa söndag den 27 maj ska jag och Topzy tävla utomhus med programmet LB:2, så jag hoppas att jag kan få rida henne på nästa lördagspass. :)

Vad jag har hört så kommer det bli väldigt varmt på söndag när klubbtävlingen ska arrangeras så det lär nog damma en hel del på tävlingsbanan.... Det blir nog säkerligen väldigt jobbigt att rida i värmen oxå..... Vad sägs om framridning i typ BH och vita ridbyxor...??



Ta det nu lugnt i värmen mina goa vänner och bränn inte upp er för det ÄR INTE skönt, det har jag surt fått erfara....


En ansiktsbild på Jonna....




En bild på Topzy när jag red henne på lektion på trekanten förra sommaren....

Dressyrspecialen 19 m...

0 Läs mer >>
Även denna lördagen fick jag rida Topzy och med tanke på att jag blev så trött efter förra veckans dubbelpass har jag bestämt att jag bara ska hålla mig till ordinarie pass ett tag framöver. Något pass under veckan kan det bli istället men inga dubbelpass.

Till passet

Den här gången fick vi rida fram självständigt (tjohooo, vad kul !!! ) och det får vi inte göra särskilt ofta nu när vi har bytt instruktör så jag tyckte det var kanon.

Topzy kändes superfin under hela passet och redan när jag skrittade fram henne började jag undra om det verkligen var Topzy jag satt på för att hon trampade på som aldrig förr. Givetvis mycket positivt! Fick då veta att hon tidigare i veckan hade fått ett ryck i veckan och varit sprallig på en lektion och sedan varit så här pigg efter det. Ljuvligt tycker jag. :)

Till huvudövningen

Målet med dagens övning var att vi skulle göra bakdelsvändningar. Började med att skritta alt trava upp på medellinjen till X och sedan ner i skritt och sedan göra en liten volt till höger och sedan direkt till vänster som sedan skulle bli mindre och mindre. Till slut var vi nere på bakdelsvändningarna.

Avslutade passet med att öka och minska volterna i trav med lite galopp emellanåt innan nervarvningen i trav. Skrittade därefter ut en liten kort sväng inan vi hoppade av hästarna.


Dressyrspecialen 12 m...

0 Läs mer >>
Dessa passen skulle jag rida Topzy och Diler. Instruktören hade tänkt att jag skulle rida dom i den ordningen oxå men jag bytte på dom för att Diler är svår i stallet. Allt för att underlätta för stallvärden som fick agera hästskötare.

Dressyrspecialen med Diler

Efter att ha värmt upp hästarna skulle vi rida Musse Pigg igen. För er som inte vet vad Musse Pigg är för något så är det när man rider på stora mittvolten och varje gång man passerar medellinjen så lägger man en 10m volt åt andra hållet som ska symbolisera Musses öron.

Vi skulle rida "huvudet" i trav och öronen i galopp. Diler kändes bra i den här övningen. Jag har ju ridit honom såpass mkt nu så jag känner även honom ganska väl. Då "hittar" man ju hästen ganska fort när man sitter uppe på ryggen....

Häst 4:an

Här blev det ju Topzy som jag egentligen skulle ha ridit passet innan. Stallvärden var gullig och gjorde iordning henne åt mig till detta passet. :)

Här skulle vi rida "bogen in" dvs öppna under större delen av passet och det är ju inte det lättaste när man sitter på en häst som ibland tvärstannar och vägrar att gå framåt eller inte lyssnar för skänkeln. Dessutom var hon väldigt stel i sina sidor så det gjorde ju inte saken särskilt mycket lättare... Sedan var jag lite trött efter första passet så då orkade jag inte riktigt rida ordentligt heller.


Kan inte låta bli att ta med den här bilden på Diler.... :)


Topzy och jag tävlar. (oktober 2011) Vet dock inte varför bilden har blivit så liten....


Dubbelpass med H4:an ...

1 Läs mer >>
På morgonen så fick jag ett samtal från en av eleverna i H5:an. Då fick jag en fråga om att rida på kvällen i gruppen och det tackade jag givetvis ja till.

Häst till passet blev Jonna som jag känner väldigt väl vid det här laget.

Hon kändes stel till en början men blev bättre mot slutet av passet.

Dagens huvudövning: kvartsvändningar på bakdelen.

Instruktören hade ställt ut koner utefter ena långsidan på sådant sätt att man omvartannat red in mot mitten och red tillbaka ut mot spåret i ett zickzack-mönster. Vid varje vändningspunkt skulle vi göra en kvarts bakdelsvändning. När vi sedan kom på mitten av kortsidan skulle vi fatta galopp och en 10-15m volt i galopp på mitten av långsidan och trav sedan igen och vid mitten av nästa kortsida, ner i skritt igen och sedan göra om övningen igen med bakdelsändningarna vid konerna.

Tyckte att detta gick bra och Jonna kändes fin.  Sedan avslutade vi passet med nervarvning i trav under lättridning och då var Jonna superfin.

Extra pass torsdag 3 ...