0 Läs mer >>
Idag var jag tillbaka på ridhuset och lektionsstallet.
Började dagen med att bestämma vilka hästar som vi ville rida. Jag valde Jonna och Alonzo. Gick ut till hagen på andra sidan bron och skulle hämta henne trodde jag. Blev beordrad att ta en som kallas för Svampen istället. Jonna då? Jo, de skulle de andra ta med in.  Fick samtidigt en fråga om att ta Alonzo först och det var ju iofs inte min plan men det var okej. Det var för att de inte fick med sig Jonna åt mig på den här vändan.
 
När jag skulle tränsa Alonzo var han inte direkt villig att öppna munnen så innan jag efter många om och men fick in bettet hade jag nästan haft hela handen i hans mun och han envisades med att bita ihop. Morr!! De andra hann ju gå ut under tiden.... Men, men, jag lyckades till slut och sadeln åkte på i ett huj och jag ut oxå men vart 17 hade de tagit vägen? Det visade sig att de hade gått ner till utebanan och rider där. Kul att vara ute!
 
Han kändes jättefin men väldigt framåt så jag fösökte få honom att vänta på mig och lyssna på vad jag ville att han skulle göra. När de andra travade så ville han göra detsamma, likaså när det gällde galoppen. Galoppen ja, den är ljuvlig att sitta i. Först så stod jag upp i lite lätt sits innan jag satt mig ner och han fick jobba på lite grann. Man blir aldrig nöjd med hans galopp, man vill bara galoppera mer och mer. Det är med andra ord svårt att sluta med galoppen på honom.
 
Fick massor av beröm om att han är så lugn med mig på ryggen, Jag är ju väldigt lugn själv när jag rider honom och då får jag honom lugn oxå. Kul att många tycker så.
 
Jag och Alonzo i boxen
 
 
 
Häst nr 2 var Jonna.
 
Fick vänta en bra stund på att de som red samtidigt som mig skulle gå bort till hagen på andra sidan bron med sina hästar och ta med Jonna tillbaka. När de väl kom med henne så var det "bara" att sadla henne och gå ut med henne oxå på utebanan. Nu hade vi blivit 2 personer som skulle rida. Första gången var vi 6 st som red ihop.
 
När vi rider igång hästarna så ska vi inte kräva särskilt mycket mer av dom än att dom ska gå framåt och med Jonna kan jag ha tygelns vikt i handen och hon går i en trevlig form ändå. Visade min medryttare att jag bara hade tygelns vikt i handen genom att ta fram händerna en bit så tygeln blev slak och hästen är kvar i formen. Hon var så här fin under större delen av passet och blev rejält svettig samt att hon skummade lite grann mellan sina bakben. Det är ett bra tecken på att hästen har jobbat rätt under passet. Fick sedan en välförtjänt dusch efteråt,
 
Är väldigt nöjd med dessa två hästar.
 
Jonna och jag i hennes box...
 
 
 
Efter lunch blev det ytterligare en häst att rida - Räbell. Inte min favorit då han är så stötig att rida och det är inte bra för min rygg med en sådan häst. Helt okej att rida i sådan här igångsättning men ett "vanligt" arbetspass så nej tack! Han använder sin energi uppåt istället för framåt, dvs när han travar så travar han mer på stället än att han går framåt. Blev bättre sen när jag började lägga in lite galopp. I slutet av passet kändes han riktig trevlig att rida men som sagt så vill/kan jag inte ta honom på ett vanligt dressyrpass då man har mycket nedsittning....
 
Känner mig nöjd även med den här hästen.
 
Räbell i sin box i stallet
 
 

Igångsättningsdagar a...

0 Läs mer >>
Idag var det första dagen som hästarna fick ryttare på sig efter sommaruppehållet och då fick vi bara skritta och trava dom, trava läääänge.... Fösta hästen ut för mig var Salvador och det var efter många om och men innan det blev honom.
 
Hästarna fick skor idag oxå så då tog ju allt lite längre tid. Andra hästen jag skulle rida var Jonna och det dröjde en bra bit in på eftermiddagen innan hon hade fått på sig sina skor på alla fyra hovarna. Då red jag ihop med en i personalen som hade Creon.
 
Under dagen hann jag med att gå till stora hagen på andra sidan bron hela FEM gånger. Hästarna jag ledde var Rosen, Salvaor, Svampen, Valle och Jonna. Inte konstigt att jag fick skoskav på båda hälarna av ridskorna som var nyinköpta och jag hade gått med dom i ca 2 m inne i butiken.....
 
Några av de nämnda hästarna....
 
Jonna
 
 
Salvador

 
Valle
 
 
Creon
 
 
 

Igångsättningsdagar a...

0 Läs mer >>
H5:an ville rida en gång extra efter ridskoleavslutet så jag var ju inte sen med att hänga på när jag visste att det fanns platser lediga :)
 
 
Blev tilldelad Tennis på detta passet och honom har jag inte ridit så särskilt mycket tidigare. En mycket bekväm herre och säger gärna till när det blir för jobbigt. Den som inte är beredd på det (som jag) kan han skrämma rejält. Instruktören sa att det är bara att rida vidare med samma krav och till slut så ger han sig.
 
 
När vi skulle hämta hästarna på sk förbetet så ville han inte följa med och helst inte låta sig fångas in och Jolly Bob gjorde allt för att Tennis skulle slippa. Jag hade inget hästgodis med mig så jag chansade att ta lite gräs och då kom han fram till mig. Lättlurad häst.
 
 
När vi väl vara klara med hästarna gick vi ut på mellangården för uppsittning och sedan var det självständig framridning i paddocken.
 
 
Dagens övningar var skänkelvikningar till en början i skritt och sedan en 20m volt i trav eller galopp. Därefter ny skänkelvikning på diagonalen och sedan volt igen i trav eller galopp. Sedan var det dags för framdelsvändningar som vi fick göra sjävständigt då inte hästarna skulle lära sig övningen.
 
Innan vi skulle trava av hästarna fick vi ytterligare en stund på oss att rida självständigt och då tog jag en rejäl galopp på honom för att trötta ut honom till långritten som skulle gå dagen efter.
 
 Jag och Tennis på ett annat ridpass
 
 

Extrapass med H5:an t...