0 Läs mer >>

Det blev en lugn kom igång lektion där det blev mycket jobb på volt och fyrkantspår.

Tennis kändes jättefin i formen och jag blev mer än nöjd. Han har en viss förmåga att snubbla till lite då och då men på detta passet blev det bara en snubbling.

Jag la på spöet en gång i galoppen och då lättade han en del i bakändan. Han blev nog lite sur på mig medan jag tyckte att han kunde ta i lite mer. Bara att jobba vidare nästa lördag!

Jag och Tennis under sommarlägret 2016

 

Första lördagslektion...

0 Läs mer >>
Redan dagen innan mådde jag inget vidare men stack iväg till jobbet iallafall. Var bara lite tung i huvudet på morgonen men under dagen började jag bli förkyld.....

Mådde ganska bra när jag vaknade denna lördagen så jag bestämde mig för att åka till ridhuset och rida. När jag kom dit efter att ha tagit bussen dit började jag känna mig varm och började svettas lite grann.

Fick även en rejäl nysattack och rann lite i ena ögat och då var jag högst tveksam till att rida. Gick ut till skåpet och kollade när nästa buss gick hem. Det var ganska lång tid kvar så jag gick och satte mig på en bänk i mellangången och helt plötsligt hade förkylningen tagit sitt pick och pack och drog iväg.

Då kände jag att det var dags att gå iväg till Tennis som jag skulle rida och börja göra iordning honom.

Vi började lektionen med uppsittning ute på mellangården och en skrittrunda runt tävlingsstallet och nya manegen innan vi skrittade in i stora manegen. Perfekt start i mitt tycke.

Sen när det var dags att börja trava hästarna, tänkte jag skritta lite till men det ville inte Tennis. Jaja, du får väl trava då, sa jag till Tennis och lättade lite i tygeln och vips var vi iväg i trav. Hade man istället suttit på Jonna så hade hon mer än gärna lunlkat runt på lång tygel hela lektionen.

Det blev som sagt travarbete i båda varven och Tennis kändes väldigt positiv idag. När travarbete var avklarat så var det dags för galopparbete på två volter där vi hade delat upp oss på. Även här kändes han framåt och positiv.

Efter en stund på lång tygel i skritt var det dags för huvudövningen som var att vi skulle vända upp på medellinjen i trav och innan svängen på andra sidan ner i skritt. Varannan gång höger resp vänster. Skänkelvikning tillbaka på långsidan med hästens huvud mot väggen/sargen innan vi skulle göra en ny övergång till trav och upprepa övningen åt andra hållet.

Fick till några riktigt bra skänkelvikningar på långsidorna i båda varven. När vi sedan travade av hästarna så var Tennis superfin i formen och Malin tyckte att han såg väldigt nöjd ut och han kändes som sagt väldigt positv passet igenom. När vi sedan bytte varv så var han stadig och fin i formen till det nya varvet.

Det är ju vid sådana här tillfällen som man inte vill sluta att rida.....

 

En av många bilder från detta passet. Här skänkelvikning utefter långsidan med hästens huvud mot väggen.

 

Dressyr i H4:an den 2...

0 Läs mer >>
Jag var väl inte så superpigg den här första dagen (1 aug) då jag dagen innan kommit hem från Varberg Summer Horse Show.... men vi började den här dagen med en långpromenix till betet för att hämta hem alla lektionshästarna.
 
Det gjorde ju inte så gott för mina fötter som jag har en hälsporre i varje men det har blivit bättre efter några stötvågsbehandlingar men de är tyvärr väldigt smärtsamma men behandlingstiden är endast 3 min så det kan man stå ut med.
 
Jag gick fram till Valle ute på betet och han följde med mig som en hund men tyckte säkert att "Shit. nu är det slut på ledigheten...". Vi gick i samlad trupp hem till stallet och ponnyerna fick direkt gå ut i en hage på andra sidan vägen som de också gick i innan de gick iväg på betet som vi kallar för "förbete".
 
Första dagen skulle hästarna bara skrittas så vi skrittade runt ridhusen lite och en stund i paddocken. Andra dagen skulle det även travas lite grann så jag red faktiskt i jeans dessa båda dagar men kände att när vi skulle rida en tredje dag där även galopp skulle läggas in så fick faktiskt ridbyxorna vara på. Det var väldig halt i sadeln utan riktiga ridbyxor som dessutom är helskodda (dvs moccaklätt i rumpan och insidan av benen)
 
Tredje dagen hade en vän till mig kommit för att sällskapa oss och hade med sig sin kamera och lät den få "jobba" lite grann. Den här dagen fick vi som sagt börja galoppera hästarna och jag red Valle som vanligt på hans bettlösa hackamoreträns som han bara älskar. 
 
Han kändes kanon hela passet igenom och gjorde allt jag bad honom om och var superfin i formen hela tiden. De resterande dagarna av detta "läger" var han lika fin och jag njöt i fulla drag.
 
 
Jag och Valle under onsdagen
 
 

Igångsättningsläger 1...

0 Läs mer >>

Tävlingen hölls på Håstens fritidsområde intill Håstenskolan ca 2 km utanför Varberg Centrum.

Jag cyklade dit några dagar innan jag skulle göra mitt första pass för att hämta mina funktionärskläder. Passade på att sätta mig på läktaren en stund och kika. Det var rejält varmt och jag kände hur solen brände på både låren och armarna. Åkte hemåt igen till Getterön där jag hade mitt ”läger”.

Första passet hade jag den 25 juli och det var måndag. De som hade jobbat söndagen hade byggt måndagens bana. Det enda som mitt gäng behövde göra var att dubbelkolla allt och sen lära oss banan.

Sen var det bara att invänta klockan och ryttarna som skulle hoppa. För egen del var det de vanliga uppgifterna på banan att göra dvs att lyfta upp bommarna när de har rivit hindren, ta ner hindren när det skulle prepareras och ibland stod jag som flaggare.

På ett pass fick jag ett av de svåraste flaggningsuppdragen och det var sista hindret i fas2. Detta sista hinder var också näst sista i fas1 så det gällde att ha stenkoll så att man flaggade vid rätt tillfälle. Vid sådan här flaggning är det superlätt att flagga fel, vilket det råkade bli någon enstaka gång och det var ingen som blev sur för det. Annars är det ju inte lätt att komma in ny i gänget men det har fungerat superduper bra och alla har varit så positiva och hjälpsamma!

Jag som har problem med ryggen och inte alltid kan lyfta särskilt mycket slet som varg på banan och först sista dagen började ryggen säga ifrån att nu får det vara nog och det är nog värmen som har gjort att ryggen har funkat såpass bra den här gången. Är väldig överraskad själv på att det har gått så här bra!

Det har varit så kul det här att jag redan har bestämt mig för att vara med nästa år igen och är det någon som vet något bra ställe där man kan bo i en, två veckor till en billig kostnad får gärna höra av sig allra helst via facebook eller i kommentarsfältet här nedan.

 

Återigen tack till Varberg Summer Horse Show för att jag fick vara en i funktionärsgänget!

 

Ett litet collage jag gjort av några av bilderna jag tagit under tävlingen.

 

 

Varberg Summer Horse ...

1 Läs mer >>
Upp tidigt på morgonen och frukost! Jag skulle rida i första passet och vi skulle sitta på hästarna redan kl 08.00 vilket är ganska tidigt och ovant för min del som inte brukar rida förrän efter lunch i vanliga fall på lördagarna...... 
 
Det regnade en del den här dagen så vi red ett längre pass än en timma för att det skulle kompensera uteritten som vi skulle gjort sen med betessläpp.
 
Vi hade fri framridning även på detta pass och jag hade samma framridningsplan som på förra passet. När jag kom till galopparbetet så tryckte jag på Tennis rejält och det gick fort så in i bänken. Innan jag skulle ta svängen över till andra långsidan blev jag tvingad att bromsa lite och sen kunde jag börja "gasa" igen.

Huvudövningen för detta sista pass var också skänkelvikning fast denna gång skulle vi börja på medellinjen och sedan rida ut till kvartslinjen innan vi skulle rida tillbaka till medellinjen och när vi lämnat övningen hade vi fri ridning på långsidan tillbaka. När den övningen var klar skulle vi dela upp oss på volterna och då började vi med att minska volterna i skritt och när vi kom ut till stora voltspåret väntade en galoppfattning. Tennis var så bra framme för skänkeln att han gick och väntade på min signal för galoppen och då gjorde han kanonfina fattningar!

Detta sista passet snubblade han knappt något alls och drog inte ur mig ur sadeln för jag var mycket tuffare mot honom än på första passet.

 

Jag och Tennis under ett av ridpassen under detta läger....
 
 

Ridläger på Borås Rid...