0 Läs mer >>
Till detta passet hade jag inte en blekaste aning om vilken häst jag skulle rida och som nyfiken i en strut kollade jag direkt när jag kom till ridhuset idag vilken häst jag skulle rida fast det var ett antal timmar kvar. Valle stod det och jag tänkte: "- Okej, det här kan bli riktigt bra." Ville väl egentligen haft Salvador men Valle var som sagt helt okej oxå.
Dagens arbete var markarbete och det visade det sig att vi skulle ha en enda bomserie på 8st. Först var det trav på lite längre avstånd än normalt och sedan längdes det ytterligare lite till. Fick beröm för att jag hade bra balans i tvåpunktsitsen (som det numer heter. Fältsits är jag mer van vid...) och att jag red bra väg samt bra tempo före över och efter bomserien.
 
Problemen kom när vi skulle galoppera över bommarna som nu hade blivit några färre och lagt på galoppavstånd. Valle "sa" till mig att nu ska jag visa dig hur detta går till och sköt iväg i galopp utan att jag hann blinka. Han fick ju då fel galopp (dvs vänstergalopp i högervarv) så jag blev tvingad att lägga en volt och rätta galoppen. I slutet av serien ökade han galoppen och jag hade inte en syl i vädret. En annan gång kom vi så fort in att han trampade på samtliga bommar och jag försökte så gott jag kunde att försöka få kontakt med "kontrolltornet" men misslyckades fullständigt....
 
Tänkte då att jag skulle sitta ner i sadeln och rida i lite "dressyrgalopp" in på serien och det gick mycket bättre. Det blev mycket mer kontrollerat och kunde reglera honom lite mer än vad jag kunde innan då jag stod i tvåpunktssits emot.
 
Avslutade passet med att ha endast två galoppbommar och däremellan skulle vi "klämma in" 4 galoppsprång, vilket vi har gjort tidigare när vi hade alla bommarna framme. Den här delen av övningen gick galant och instruktören frågade hur många galoppsprång det var men jag räknade mina galoppsprång högt så att alla hörde. Är nöjd med detta passet fast Valle ville bestämma en del av tempo och när vi skulle börja galoppera.
 
 

Stallvärdspass söndag...

0 Läs mer >>
Detta passet var jag åter på favoriten Alonzo och han kändes väldigt fin. Dagens övning var att få hästarna efter Grand Prix uppehållet mjuka och fina igen. Han var något stel i högersidan men jag lyckades inte riktigt att få igenom honom där men, men det var heller ingen katastrof.
 
Vi red mycket på volterna och där blev det både bogen in och tagen bakdel (dock inte samtidigt, fniss) blandat med bakdelsvändningar. 
 
 
När jag sedan galopperade honom märkte jag att han inte var riktigt igenom i högersidan för då blir inte galoppen lika go som den brukar vara. Vänstergaloppen var mycket bättre och där kunde jag bara sitta helt still i sadeln och bara njuta..... 
 
 

Torsdagspasset 20 feb...

0 Läs mer >>
På det här passet skulle jag rida som stand-in för en elev och tyvärr hade instruktören inte fått veta detta utan hade satt ut häst på ordinarie ryttare men det gjorde inget för jag klarar ju av den hästen ändå. Det var CREON som var uppsatt. No problems tänkte jag när jag såg att jag skulle rida honom men det är en utmaning att rida honom då han är rejält lättskrämd.
 
Dagen innan hade en 5 dagar lång tävling avslutats med en rafflande final i Gina Tricot Grand Prix som Douglas Lindelöw vann.
 
Det hade inte plockats undan ordentligt efter tävlingen och det material som satt på sargen hade rullats ihop i rullar och låg på en pall. Dessa var totalt livsfarliga och kunde anfalla tyckte Creon. Sedan hade någon "slängt" några flaggor över sargkanten och de tyckte Creon oxå var totalt livsfarliga och kunde anfalla vilken sekund som helst.
 
Creon skulle egentligen ha blivit polishäst men av ovanstående anledning så blev det ingenting med det....
 
Upplägget för passet idag var att vi skulle rida hästarna mjuka i sina sidor och avsluta med några skänkelviningar i båda varven.
 
När vi skulle dela upp oss på de två volterna så passade jag på att ta mig till C volten då denna var längst bort på ridbanan och då kunde han inte skygga mot det "hemska".
 
Han blev mjukare och finare ju längre passet gick. Kändes till en början stel som en planka men mjuknade mot slutet. Skänkelvikningarna vi gjorde i slutet kände väldigt fina men de blev bäst för höger skänkel.....
 
 
Med tanke på att det var väldigt längesedan jag red Creon så var jag väldigt nöjd med honom.
 
Bilden nedan är från det gamla lektionsstallet....
 
 
 
 

Ridpass som stand-in ...

0 Läs mer >>
Är inne i ett stim med att rida Alonzo så det var honom jag satt på även det här passet. Den här kvällen hade han även gått passet innan och var uppvärmd till mig, kanon!

När jag hade suttit upp och precis börjat skritta honom kändes han som en raket, han skrittade på som aldrig förr. Fick honom dock lugn och harmonisk efter en stund.

Självständig framridning bjöds det på idag och sedan övningar med framdelsvändningar och ryggning.
 
Han kändes stel i högersidan men efter alla framdelsvändningar och en del bakdelsvändningar och skänkelvikningar så blev han mjukare.
 
Innan jag skulle börja med ryggningen (som instruktören tog individuellt med var och en av oss) gjorde jag några halter och då började Alonzo av sig själv göra bakdelsvändningar så det tog en stund för mig att få honom att stå still i halten.
 
I slutet av passet kändes han superfin och jag blev ju givetvis nöjd med honom.
 
 

Torsdag 6 februari

0 Läs mer >>
På detta stallvärdspass blev jag tilldelad Jonna.
En väldigt trevlig dam att sitta på men ack så stötig i traven.
 
Sedan är vår vän Jonna lite småful när man rider henne; hon vill väldigt gärna gena i hörnen OCH på volterna, så det är inte det lättaste att rida henne på det tänkta voltspåret.
 
På detta passet skulle vi träna på bakdelsvändningar men vi började passet med sedvanlig framridning i alla gångarter. 
När vi började med bakdelsvändningarna skulle vi göra dom i hörnpasseringarna. Vi delade upp oss på två 20m volter som vi gjorde fyrkanter av och i varje hörnpassering en kvarts bakdelsvändning.
 
Vi började i vänster varv och där fick jag Jonna väldigt fin och fick till några riktigt bra vändningar som jag oxå fick beröm för när instruktören påpassligt kikade på.
 
I högervarvet var det mycket svårare, då hon (Jonna) var stel som en planka men det löste ju sig även där.
 
Är på det stora hela nöjd med passet den här kvällen!
 
 

Stallvärdspass tisdag...

0 Läs mer >>
Favorithästen Alonzo fick jag den här kvällen. Tog tränsbett på honom för att träna inför kommande dressyrtävlingar som jag tänkt rida honom på.
 
Jag hade en ganska tung dag på jobbet så det var väl inte den bästa kombinationen att när jag känner mig trött och lite sliten ta tränsbett på honom. Han blir då ganska tung och ligger på en del i handen så det känns som man bär på ca 700kg häst... Sedan är han ju inte av den slöare "sorten" som man måste sitta och "banka" på utan istället är ett laddat krutpaket.
 
Han har väldigt lätt för att stressa upp sig så då är det väldigt bra om man själv som ryttare är lugn så att det lugnar även hästen.När man fått honom lugn och fin så är han hur go som helst att rida på. Hans bästa gångart är utan tvekan galoppen där man kan sitta och ha exempelvis fredagsmys....
 
 

Torsdag 30 januari