0 Läs mer >>
Denna torsdagen var det femte passet i rad pä Valle. Han kändes lika fin som de andra fyra passen. Övningen för passet var "öppna". Tycker att det gick bra. Är nöjd med både Valle och as ä passet.

Torsdagspass med Vall...

0 Läs mer >>

Denna lördag var det sista gången som dressyrspecialen kl 13.55 fanns kvar. Till hösten är denna lilla trevliga grupp splittrad.

Dagen innan hade det regnat en del och gjort uteridbanan kanonfin att rida på

Jag red på Valle (numer som vanligt) och vi hittar varandra bättre och bättre för varje pass tillsammans.

Dagens övning; En evighetsövning

Rida upp på medellinjen sedan vänster varv och efter hörnpassering skänkelvikning in till bokstaven X. Volt till höger ca 10-12 m och vid X igen en skänkelvikning för vänster skänkel ut till spåret igen och sedan hörnpassering och upp på medellinjen igen och göra om övningen igen fast åt höger.

Detta är en övning som man kan förändra i all oändlighet, bara fantasin stoppar det hela. I slutet av passet så gick jag upp på medellinjen med 3 galoppfattningar åt vartannat håll, skänkelvikningarna i trav och volten på mitten i galopp.

Vi gjorde en övning till som gick ut på att man började i galopp och red en halv diagonal i galopp och sedan avbrott till trav och direkt in på skänkelvikning. Det funkade bra också.

Hade en kompis som filmade detta och filmen ser du här bredvid. http://www.youtube.com/watch?v=8fEqtRVJ96I

Sista lördagspasset m...

0 Läs mer >>
....även detta pass red jag Valle. Inte konstigt för att han passar mig kanonfint :) Mjuk och go att sitta på och han trivs väldigt bra med mig så han gör allt för mig och går så fint. Känns som man har "fredagsmys" varje gång man rider honom :)
 
Dagens övning har jag ridit tidigare men i olika versioner. Den version vi hade på detta passet var att vi till en början skulle skritta upp på medellinjen och göra halter självständigt och sedan på andra kortsidan varannan gång höger och vänster. Hörnpassering och skänkelvikning upp mot medellinjen och X där vi lägger en volt ut mot staketet (vi var ute och red på utebanan ) och när vi "knyter ihop" volten så skänkelvikning ut mot nästa hörnpassering och sedan rida hörnpasseringen och sedan börja om övningen på nytt.  
 
Efter en stund började vi och trava övningen igenom och Valle kändes bara super.. Jag satt och njöt på honom...
 
I slutet av övningen så hade vi galoppfattningar på medellinjen. Jag växlade med höger och vänsterfattningar och sedan hade vi skänkelvikningen i skritt och volten mot staketet i galopp. Vi hade så gott om plats att vi kunde till o med ta två varv på volten i galopp innnan det var dags för skritt och skänkelvikning ut mot spåret igen och sedan börja om igen med galoppfattningarna på medellinjen. 
 
 
Valle kändes "som vanligt" kanonfin i formen och jag fick mycket beröm för mitt sätt att rida honom. Efter passet fick hästarna tillsammans med oss ryttare gå till "godisbutiken" och plocka åt sig av de godaste grässtråna....
 
 
 
Blir det att jag ska rida Valle igen på lördag den 15 juni, ska jag se om någon kan filma mig när jag rider honom för det skulle varit jätteskoj att få se sig själv att rida. Se om det ser lika bra ut som det känns.... ;)
 
Sedan är jag inne i en ny 4-dagars träningsperiod med gymträning på onsdagen och fredagen med ridpassen på torsdagen och lördagen.
 
Kommer dock inte att skriva så mycket om träningspassen på gymmet utan bara om det skulle vara något speciellt, annars är det "bara" hästarna och ridningen jag skriver om.
 
Detta lördagspass den 15:e juni är det sista för terminen innan sommaruppehållet men jag ska rida ett stallvärdspass till den 20:e juni (dagen före midsommarafton) som också är sista riddagen för vårterminen 2013.
 
Sedan ska jag rida två st kvällskurser i dressyr, en i juni och en i juli samt att jag ska ha hand om en ponny i 2 veckor... Det kommer jag att skriva om senare..
 

Torsdagspass med........

0 Läs mer >>

så känns det ändå ganska piggt i kroppen men lite stel i ryggen men det får jag skylla mig själv då jag skippade/hoppade över stretchingen efter ridpasset igår... hmmm skärpning!! Får stretcha sen när jag blivit lite varm i musklerna...

Igår efter att jag kommit hem från stallet och duschat, la jag mig i tv-soffan och stensomnade. Sov i ca 3½ - 4 timmar. Då är man verkligen trött och ändå kunde jag somna någorlunda i "vanlig" tid som tyvärr brukar vara runt 23 - midnatt varje kväll... Måste skärpa mig....

På det stora hela så kändes det helt okej med att träna så pass här många pass på en och samma vecka. Om det är något jag bör/måste förändra är att jag måste gå och lägga mig tidigare så att kroppen får den vila som den behöver.....

 



 
 
 
Valle
 
 
Topzy
 
 

Efter 4 pass på 4 dag...

0 Läs mer >>
Vid lunchtid kollade jag vilken häst jag skulle rida och då var Topzy uppsatt på mig. Kul tänkte jag, trevligt att få rida den goa damen igen. :). Strax innan gruppen innan mig skulle gå ut i manegen fick jag frågan om jag kunde byta till Valle istället. Det var okej tyckte jag för efter torsdagens pass som gick så bra med honom. 
 
Detta pass gav Valle järnet med mig på ryggen, han gick bara sååå bra :) :) :) Jag kan ju tillägga att det var andra gången på jättelänge som jag suttit på denna häst och få till två kanonfina pass, skitkul :)
 
Dagens övning var att vi skulle rida in på hörnlinjen från kortsidan och innan vi kom ut till fyrkantspåret igen skulle vi göra två skänkelvikningar; ett åt vadera håll. Sedan hörnpassering och efter kortsidan en 10 m volt och sedan in mot medellinjen och volt ut mot väggen och sedan när vi kom upp till medellinjen igen snett ut till nästa hörnpassering som vi skulle rida en ny volt på 10 m. Därefter börja om övningen på nytt.
 
Valle trampade på som bara den och var väldigt lyhörd för mina skänkelhjälper i skänkelvikningen. Givetvis satt jag bara och njöt av passet. Sedan är ju Valle som en fåtölj att sitta i, ni som vet hur han är att rida... :) När det blev dags för galopp som blev i slutet av passet var det bara att sitta och driva lätt med skänkeln och gunga med i hans sköna galopp.
 
Det var faktiskt riktigt kul att få rida honom på detta pass och har önskat honom till torsdagens stallvärdspass...
 
 
Valle på sommarbete 2012
 

Lördags pass 8 juni m...

0 Läs mer >>
Jag, inte åka buss på en hel dag?!? Låter ju inte klokt men så är det faktiskt... 
 
Allt började med att jag stod och väntade på bussen i morse på hållplatsen utanför huset där jag bor. Väntade och väntade och väntade, ingen buss kom så jag tänkte att jag får väl gå ner till jobbet istället....
 
Efter jobbet så tänkte jag att om jag går till gymmet (Svensons hälsocenter) så har jag uppvärmningen klar ;)  Bytte om till träningskläder på jobbet och sedan var det bara att traska iväg när allt var klart. 
 
Gick igenom samma pass igen som jag gjorde i förrgår. Vissa övningar kändes till o med lättare idag än vad de gjorde i förrgår och andra övningar kändes tyngre...  Man kan ju inte ligga på topp jämt...
 
 
Efter gymmet så traskade jag iväg till storknallen och gjorde lite ärenden där och sedan tänkte jag att jag kan gå till resecentrum och ta buss därifrån. När jag kom dit så tänkte jag " -Har jag gått så här långt så kan jag faktiskt gå sista biten också!!" så jag gick sista biten hem oxå.
 
Känner mig lite tung i benen nu efter att ha varit hemma en stund... (konstigt, eller hur?) Bara att stretcha ut det innan jag kryper ner under täcket om en stund...
 
 
Imorgon lördag är det stallvärdsjobb och ett ridpass igen. Då har jag varit i farten i 4 dagar i rad. (onsd - gymmet, torsd - ridning, fredag - gymmet och lördag - gymmet) På söndag kommer jag att ge kroppen en välförtjänt vila....
 
 
 

Bussfri dag?!?

0 Läs mer >>
Den här dagen var det dags för stallvärdsridning för mig :) Redan innan jag kom till stallet, började jag fundera på vilken häst jag skulle få rida..... Jonna - okej, Topzy - GÄRNA!!, Valle - om vi får vara på andra sidan bron på gräset och rida i körhindret....
 
Hästen blev Valle och vi red på andra sidan bron på gräset och mycket riktigt, var vi även i körhindret och red. Valle som går med hackamore pga att han så lätt får sådan sår i mungiporna att han sedan inte kan ha bett alls, tycker jag är väldigt framtung men var faktiskt riktigt bra den här kvällen :)
 
Med tanke på att han är så väldigt stel i sin kropp så tog jag tillfället i akt att gå i första par ut i körhindret. De första vändningarna var han såpass stel att jag vid ett tillfälle höll på att slå i mitt onda knä i en sådan stolpe. Jag lyckades avstyra det i tid, annars hade det nog gjort fruktansvärt ont.... Strax efter det så mjukande han i sina sidor så han blev väldigt trevlig att rida :) När mitt pass i körhindret var över så hittade jag 3 stolpar till en bit därifrån som man också kunde cirkulera runt och då blev han ännu finare :) 
 
Avslutade passet med lite trav och galopp samt en sväng till på de 3 stolparna och när vi sedan travade av hästarna var Valle jättefin och jag ville helst inte sluta rida.....
 
Nästa pass är lördag 8 juni
 
 
Visserligen en gammal bild men här är Valle och jag in action...
 

Ridlektion med Valle ...

0 Läs mer >>
 Efter att ha haft ett helt år av en massa trubbel med lite av varje så är jag äntligen på G igen med allt vad träning heter.
 
Igår den 5:e juni var jag på Svensons hälsocenter och tränade för första gången sedan i november 2012 och jag var igång i ca 1½ timme och det kände helt kanon.  Har dock tränat ett tag hos sjukgymast innan. Kommer dock att träna både hos sjukgymnasten OCH Svensons parallellt då jag har Svensons som "reserv" när jag inte 
kan komma ifrån på jobbet för att träna.
 
 
Nu tänkte jag göra ett tufft test med kroppastollen; igår som sagt ett pass på Svensons, idag ett ridpass som stallvärd, imorgon nytt pass på Svensons då sjukgymnastens gym är stängt och lördag nytt ridpass (ordinarie) och på söndag är det tänkt att jag skulle vara träningfri så kroppen får vila och på måndag nytt pass hos sjukgymnasten. 
 
Funkar detta så tänkte jag träna så här under sommaren med gym-fria dagar då jag rider kvällskurser i dressyr på ridhuset.
 
Skriver om hur det har gått i slutet av denna veckan (hoppas jag iaf) Är skitkul att ha kommit så här långt nu :) Kommer unnder sommaren att vara hästvakt till två hästar i olika perioder så då kan det bli att jag skippar några träningspass om jag inte kan ta det under dagtid när det inte är så mycket att göra på jobbet... Det återstår att se....

Nu är jag på G igen!!...

0 Läs mer >>
Detta pass satt jag återigen på Topzy som nu har blivit en nygammal favorit efter Diler. 
 
Den här dagen var det kanonväder ute så på förmiddagen (är stallvärd) var jag med instruktören ute med en grupp och gick med dom i ca 40 min. Mysigt tyckte nybörjareleverna och jag :) 
 
Till mitt pass med Topzy
 
Det hade svalnat av lite ute och det var ju skönt det, för annars hade det varit riktigt jobbigt. Vi gick över bron och var på gräset till vänstilter efter bron. Där finns det det stort upptrampat voltspår, bra träd och terränghinder att runda samt ett körhinder som vi också använde oss av.
 
Vi började med att rida en åttvolt runt stora trädet (för er som vet hur det ser ut där) och ett terränghinder i skritt som vi efter en stund ökade till trav. Tyckte att det gick okej med Topzy då hon inte är särskilt självgående så man måste verkligen RIDA varje steg. När instruktören var nöjd med oss så gick vi över till stora voltspåret och där vankades galopp :). Här är hon lite (bara lite) mer självgående men släpper du fokus en sekund så får du ett avbrott... 
 
Resten av passet red vi bland körhindret och självständigt lite överallt. Vi red i körhindret två och två. Jag var i första gruppen för att jag ville utnyttja den lösgjordheten jag kunde åstadkomma på den korta stund som vi var där. Tyvärr så red jag lite för mycket med händerna så jag fick byta tygelgrepp från det normala till brygga. För er som inte vet vad detta är så korsar man tygeln i händerna så att man håller i båda tyglarna. Sedan biten som är mellan händerna ser ut som en brygga över manken. Är inte så bra på att förklara men om ni klickar på länken här så ser ni en bild på detta : http://uploads.ifokus.se/uploads/9c8/9c885730eb59d52afa653dfd70f538f1/img-20130113-135619.jpg Kan ju tillägga att det är inte så lätt att rida med den här tygelfattningen men det går.... :)
 
Fick också veta att min lördagsgrupp kommer att splittras då det är för få elever i den. Vi är bara 3 st  ordinarie i den och nu när jag inte varit i form att kunna rida har de bara varit två st. Att vi var 4 denna gången var för att vi hade en elev som köpt en "lös" lektion. Min nya ordinarie riddag kommer att bli torsdagar i en dressyrspecial.
 
Nästa ridpass är på nationaldagen..... då det är stallvärdsridning.
 
En jättegammal bild på mig och Topzy Har tyvärr väldigt dåligt med nya bilder på mig till häst så ni får hålla till godo med dessa så länge...
 

 

Lördagspasset 1 juni