0 Läs mer >>
Vaknade den här dagen med migränliknande huvudvärk och när jag vaknar med det så hjälper inga värktabletter mot det, tyvärr. Troligen fick jag det för att jag vaknade, somnade om, vaknade, somnade om några gånger och då när jag somnade igen så sov jag så hårt att jag fick huvudvärken. Tyvärr så är det så ibland och det är bara att gilla läget. Tar en, två dagar innan detta går bort helt....
 
Meeeen.......
 
Jag åker ändå till ridhuset och fixar det sista med Foxen dvs knoppar manen och hjälper de andra lite grann och denna gången är vi två på Foxen så den andra ryttaren ska tävla före mig och när hon kommit i sadeln så kan jag ta det ganska lugnt och förbereda mig själv med att ta på chaps, sporrar, hjälm osv. 
 
Sen när jag väl tar över Foxen och sitter upp så skrittar jag en hel del då hästen redan är uppvärmd så jag känner bara lite på honom i trav och galopp. Testar lite halter och kollar vilket varv han känns bäst i att inleda programmet i. 
 
När ryttaren innnan mig ska starta är det dags att gå in i stora manegen i collectingring och rida omkring där och jag blir ju sketnervös när jag ser vilka som sitter på läktaren. Många av mina vänner, instruktörer och ridhuschefen... mamma mia!!!  Inte bra tajmat med huvudvärken som fortfarande sitter i och jag känner mig allmänt loj.
 
"Varsågod och rid!" säger domaren och det är bara att förberda mig för att starta programmet och får alltid den där blackouten "Kan jag programmet?!?" i halv panik. Det är mitt sätt att vara nervös.
 
Jag börjar programmet med att rida upp på medellinjen och hälsa på mitten när jag gör halt. Sen bara rider jag programmet utan att tänka att på vad jag ska göra och när man kan göra det så har man tränat in programmet bra! De är så det ska vara, det ska sitta i ryggmärgen och då kan man bara koncentrera sig på hur man rider hästen dvs hur man ställer den i volter mm.
 
Travarbetet går bra och allt enligt plan men när jag kommer till galoppdelen så blir allt pannkaka och till slut får jag 57, 143% och när inte galoppen blev bra så är den här procenten väldigt bra! Sen att jag också sitter upp och rider med huvudvärken är ju en bedrift i sig. 
 
Till en början är jag inte nöjd överhuvudtaget men mina vänner säger att det var strongt gjort med de förutsättningar jag hade för dagen så då blev jag lite mer nöjd. 
 
Bara att träna vidare och hoppas att jag slipper huvudvärken på nästa tävling som blir någon gång nästa år.....
 
Jag och Foxen in action på tävlingsbanan denna tävlingsdag. Bilden är tagen med mobilkamera. 
 
 
 

Klubbmästerskap i dre...

0 Läs mer >>
Hoppning som sagt och ni som känner mig och följer denna blogg som inte blir uppdaterad i jämna mellanrum utan mer sällan om många inlägg på en gång, vet att jag har lagt hindren på hyllan och fick idag Valle och jag hade allra helst velat ha Foxen då jag ska tävla honom imorgon på klubbmästerskapet. 
 
Jaja, jag satt upp på Valle och var bara med på travbommarna och sen fick jag skritta omkring en bra stund tills de andra hade hoppat sina språng.
 
Under tiden jag skrittade så jobbade jag Valle i diverse rörelser. Tycker inte att det är så kul att bara stå still och ttta på när de andra hoppar men vad ska man göra när hjärnspökena har sammanträde på huvudkontoret varje gång jag ska försöka mig på att hoppa. Lika bra att låta bli för jag vill absolut inte riskera att trilla av och skada mig igen.... ( Har redan trillat av tillräckligt och skadat mig så det räcker nu. Säkrare med dressyr....) Det var visserligen inte högt men jag är för osäker nu för att kunna känna glädje i hoppningen. Undrar när gruppen blir hoppfri....
 
En nöjd och glad Valle efter lektionen
 
 

Lördag den 19 novembe...

0 Läs mer >>

På dagens andra pass som är mitt ordinarie pass, fick jag "Foxen" som egentligen heter Ultra Fox. 

Det här passet hade vi markarbete där vi jobbade med två travbomsserier med olika avstånd emellan och det arbetet kändes bra.  Passet i övrigt kändes bra så nu är jag taggad till klubbmästerskapet i dressyr kommande söndag. 

 

Jag och Foxen från ett annat markarbetspass

 
 

 

Lördag 12 november - ...

0 Läs mer >>

Arwen är absolut ingen häst för mig då hon är väldigt känslig på alla plan. Råkar man komma i obalans i sadeln så känns hästen väldig vinglig och slingrig. Hon är med andra ord superkänslig.

När jag för första gången skulle sätta mig ner i traven kom jag i lite obalans och kände att jag var nära att åka av....

Skippade galopparbetet i framridningen för att jag var så osäker. Tog galoppen i slutet av passet då jag kände mig lite mer säker och jag började med vänstergaloppen. Fick till en väldigt bra fattning och bra flyt i galoppen men fick väldigt stora problem med att svänga hästen på den öppna delen av volten. Blev bättre efter några försök.

När jag sedan skulle testa höger galoppen hade min osäkerhet sammanträde med hjärnspöken och allt blev bara pannkaka....

 

Dressyrspecialen lörd...