0 Läs mer >>
Det här passet hade vi vikarie då vår ordinarie instruktör var upptagen på annat håll.
 
Vi satt upp på hästarna, jag på Creon för fjärde gången.  Började värma hästarna i trav läääänge. Först när det var 20min kvar av lektionen fick vi ta första galoppen.  När det var 10min kvar av lektionen fick vi äntligen börja hoppa.  Ett litet kryss hoppade vi i ström och jag hoppade det 6 gånger och sen var jag nöjd. Lika bra att sluta på topp. I övrigt hann vi inte med all hoppning men det säger ju sig självt när man börjar hoppa när lektionen nästan är slut.
 
 

Hoppning tisdag 22 se...

0 Läs mer >>
På dagens markarbete hade vi följande övning: På ena långsidan hade vi två bommar på ca 30m avstånd eller 8 galoppsprång och på andra långsidan var det utlagt bommar till två travvolter som vi skulle trava över en av dom och vi fick  fritt välja vilken vi ville ta.
 
Bommarna på första långsidan skulle vi galoppera över i ett lugnt tempo. Jag satt och räknade mina och Creons galoppsprång och vi fick in 8 språng mellan bommarna.
 
I slutet av passet höjdes en av bommarna upp så den hade en höjd av ca 10cm. Jag hade ju aldrig tidigare hoppat Creon, man kan ju inte  direkt kalla  en bom på ca 10cm för hoppning men mina hjärnspöken väcktes till liv och första gången jag kom på den så gick Creon i fyrtaktsgalopp då jag var så skraj. Gick bra över så jag lät bara honom vara sen. Bara att styra och hålla i manen.
 
 
 

Markarbete tisdag 15 ...

0 Läs mer >>
Att rida en korrekt hörnpassering är inte  lätt. Det blir  definitivt inte lättare när man sitter på Creon som är en av de svåraste hästarna i stallet att rida.
 
Vi la in lite skänkelvikningar som lite omväxling till hörnpasseringarna. Dessa skänkelvikningar gick superbra. Kanonnöjd med det. 
 
När det sedan var dags för galopp gjorde Creon superfina fattningar som han annars brukar springa in i. ( Nu som är insatta förstår hur jag menar)
 
Trots att Creon är stel som ett kassaskåp är jag överlag väldigt nöjd med detta pass. 
 
När vi sedan skulle trava av hästarna dvs låta de få varva ner efter arbetet så ville inte mina ryggmuskler vara med längre. Fick således en överansträngning och med det gjorde det grymt ont. Det var bara att sakta av till skritt och grimasera lite grann av smärta. Visste inte om jag skulle sitta kvar eller inte på hästen. Valde att sitta kvar de sista minuterna.
 
 
 

Dressyr: Hörnpasserin...

0 Läs mer >>
Hästen för dagen heter Creon och det var säkerligen ett år sedan jag senast red honom. Han rids på thidermann-tygel och han är såpass svår att rida så man får ha den på full inspänning.

Dagens övning var sits och övergångar. Blev mycket ridning på fyrkantsspåret där vi skulle sitta ner i traven och försöka komma ner i sadlarna så bra vi kunde. Blev lite galopp i detta arbete också. Vi blev beordrade att lägga upp stigbyglarna men jag behöll mina med tanke på att jag inte ville riskera att trilla av om något skulle hända då Creon är lite tittig och kan hoppa till lite oförutsett.

Jag har ju inte varit gång så värst länge sedan skadan i december så jag fick lite ont i magmusklerna av allt skumpande i traven. I övrigt på lektionen så höll vi på med en del arbete med övergångar, dvs växla gångart mellan trav - galopp - trav och trav - skritt - trav.

På det stora hela kändes det bra det här passet men var lite jobbigt när jag började få ont i magmusklerna.
 
Jag och Creon i maj 2014
 

Tisdag 1 september: S...