0 Läs mer >>
Med detta pass så var det 4 pass kvar till klubbmästerskapet och nu är det dags att verkligen rida in mig på Ultra Fox som jag ska tävla och instruktören har lovat mig att hon ska se om jag kan få sitta på honom alla passen fram till tävlingen.
 
När tävlingen sen är över så får jag se om jag kan starta nästa projekt och det är att lära mig att rida Creon utan hjälptygel. Åter till aktuellt pass med Foxen.
 
Den här gången skulle vi rida delar ur LB:1 som klubbmästerskapet för ridskolehästarna går i. Vi började med den inledande (och avslutande) halten. För att göra detta lättast när man är många skulle vi vända upp på medellinjen från långsidan för då kan man själv välja vart man ska vända så att man inte har någon i vägen.
 
Jag fick till några bra halter men Foxen ville ställa sig lite bredare bak men när lektionen var slut fick vi svaret varför han gjorde så och det var för att han var kissnödig....
 
Efter övningen med halterna skulle vi rida diagonaler och till en början i mellanskritt och förlänga formen på hästen och det tyckte jag kändes bra men svårigheten blev ju sen när vi skulle göra detta i trav under nedsittning och med förlängd steglängd. Det är inte lätt att sitta ner på en häst som har mycket rörelse när man är van vid bekväme Valle...  Bara att träna vidare!
 
 
Från detta passet.
 
 

Lördag 5 november - U...

0 Läs mer >>
Fick det här passet Jonna för att jag hade sagt till instruktören att jag kan ta en häst som inte behöver hoppa så mycket då jag själv inte längre hoppar.
 
Har inte suttit på henne på ett år så det var ju riktigt spännande att sitta upp på igen. Hon gick lektionen innan så jag tog direkt av hjälptygeln som hon hade på sig och anledningen till det är att hon tar så mycket stöd på den och jag vill inte ge henne den chansen.
 
Hon kändes stel till en början av lektionen och jag fick ju lägga ner mycket tid och energi på att få henne lösgjord och mot slutet av lektionen dvs de sista 5-10min började hon mjukna och blev jättefin i formen och då kände jag att jag verkligen kunde börja rida henne ordentligt.
 
Med tanke på att hon ändå kändes bra den här lektionen och jag inte behövde ha ben av "järn" för att få henne att gå framåt så kan jag mycket väl tänka mig att rida henne fler gånger men nu är det snart klubbmästerskap i dressyr som jag är amäld till på Ultra Fox.
 
Jonna är en mycket bekväm dam som inte ger mer än vad hon verkligen behöver. Är det så att hon kan gena i hörnen och minska volterna för att det ska bli kortare väg så gör hon gärna det. Man får ju då kämpa en hel del med att få henne att inte göra detta och det är inte alltid det lättaste.
 
Har man fått henne på sin sida så är hon en dröm att rida men vägen dit kan vara lång....
 
Medan jag red henne i eget arbete så hoppade de andra i gruppen.
 
 
Jag och Jonna på tävling 2014
 
 
 
 

Lördag 29 oktober ."H...