Öppen träning fredag 24 mars - Creon - Dressyr

I dag red vi i huvudsak på medellinjen och det började vi redan med i skritten på lång tygel. Varannan gång höger och varannan gång vänster varv. Vända upp på lång tygel och få hästen rak på medellinjen. Sedan skulle vi ta tyglarna lite grann allt eftersom och till slut hade vi hästarna i arbetsskritt eller hur man nu ska kalla det...... hehe
Nästa ändring på övningen var att vi skulle trava på medellinjen där vi skulle börja vid ett konpar och skritta igen vid nästa konpar. Efter en stund skulle vi trava hela varvet runt och lägga volter på långsidan ner innan vi skulle återigen vända upp på medellinjen.

Till sist skulle vi lägga in galopp och då började vi med att galoppera mellan de två konparen. Allra sista övningen med detta skulle vi fatta galopp vid första konparet och sedan galoppera hela vägen fram till kortsidan och rida en ordentlig hörnpassering och sedan ner i trav igen, en bit in på långsidan och sedan lite voltarbete på långsidan "hem".

Avslutningsvis fick vi trava av hästarna i båda varven och över hela stora manegen och då känns det inte så mycket att vi är 8 st elever i gruppen.

Känner mig väldigt nöjd med passet och Creon lyssnade bra på mina hjälper och gjorde jättefina övergångar och klockrena galoppfattningar från både skritt och trav. Dennis tyckte att jag var energisk i min hjälpgivining till hästen och det är ju superkul att höra!

Imorgon är det genrep inför tävlingen......

Från 4 mars....

 

Kommentera här: