Lördag 11 mars - Dressyr - Creon

Hade Creon igen som de senaste gångerna och idag gick han det bästa passet hittills.

Vi började med att skritta runt ridhuset i det underbara vårvintervädret. Sen var det dags för lite uppvärmning i trav i stora manegen.
Huvudövningen idag var skritt på medellinjen och vände man vänster skulle man rida skänkelvikning i zick zack utefter långsidan. Vände man höger skulle vi rida trav eller galoppövergång utmed den långsidan.

Creon kändes fin passet igenom men var något stel till en början.

 

Efter ca halva passet lättade jag lite mer på hjälptygeln och då började det hända saker. Jösses vad han trampade på i både trav, galopp och skänkelvikningen. Det räckte att jag tänkte galopp och tog bak ytterskänkeln lite grann så kom han som skjuten ur en kanon i galopp.

Mot slutet blev han kalasfin och började känna att han jobbade med sin rygg och kom under sig med bakbenen. Sista galoppfattningen var han så med att han stod på stället och galopperade. Den känslan man får där är obeskrivligt skön och ljuvligt underbar. Det går liksom inte att beskriva för någon som inte har upplevt detta någon gång. Det går faktiskt inte att beskriva ändå hur den känslan är..... Det måste upplevas!!

När vi sen stod på medellinjen för att sitta av så visade Creon att han var väldigt nöjd själv. Jag är så nöjd med detta passet att jag svävar på molnen.....
 
 
Vi från den 4 mars
 
 
 
 

Kommentera här: