Oplanerat ridpass tisdag den 18 oktober - Tennis

Blev ett oplanerat ridpass ikväll i dressyrspecialen. Trodde att jag skulle få Beauty för att ryttaren hade haft henne ett tag nu men så blev det hästbyte då Beauty skulle gå en kom igång grupp istället. Fick då Tennis att rida. Inte fy skam men oväntat då jag var inställd på den lilla Beauty istället.
Nåja, någon större katastrof är det inte med Tennis som jag har planer på att så småningom tävla lite grann på klubbtävlingarna i dressyr men som det kändes ikväll så får den planen vänta lite grann. Behöver rida honom lite mer på lektionstid först.

Framridningen
Det gick överlag bra på framridningen men då jag varken hade sporrar (brukar inte rida honom med sporrar) och ikväll heller inget spö så gick det lite trögare och det var ”blandade småhopp” i galoppen också. I travarbetet kändes han jättefin.

Huvudövningen
Började med att vända upp vid A och vid B resp E skulle vi lägga en vänster- eller en högervolt mot väggen beroende på vilken sida om medellinjen man var på. Detta börjades i skritt och efter en stund skulle vi trava på ”tillbakavägen” till A. Ner i skritt igen och vända upp på medellinjen och sedan volt utåt väggen och sedan trav tillbaka ner igen. Nästa ändring av övningen var att ha trav på medellinjen och volten. På långsidan tillbaka skulle vi fatta galopp och galoppera långsidan innan vi skulle ner i trav igen och på övningen på nytt.

Efter en paus för hästarna skulle vi börja övningen på nytt igen och sedan skulle man vända vänster ut på fyrkanten och efter hörnpasseringen skulle vi rida skänkelvikning in mot mitten till en kona som stod uppställd. Rakställa hästen och sedan skänkelvikning tillbaka ut till spåret igen och sedan vända upp på medellinjen och upprepa övningen på nytt. Allt detta i trav under nedsittning.

När detta var avklarat så var det dags att varva ner hästarna i trav under lättridning och då kändes Tennis såååå fin..... Det är ju nu lektionen egentligen skulle börjat... hehehe

Bildcollage från markarbetspasset den 24 september 2016

 

 

Kommentera här: