Lördag 8 oktober: Ordinarie pass med Creon - Dressyr

Creon alltså på detta passet och han går på thiedermanntygel för att han är såpass svår att rida. Har man honom på högsta inspänningen så blir det mycket lättare. I galopparbete kändes han kanon och var toppenfin i formen. Det kändes helt ljuvligt i det arbetet.

Släppte sedan på inspänningen nästan helt och då blev han genast mycket svårare att rida och i galoppen kändes det som att jag tappade kontrollen nästan helt och fick väldigt lite kontakt med honom. Spände in honom lite till igen och då gick det bättre.

Är supernöjd med båda hästarna idag och nu är det bara ett pass kvar till dressyrtävlingen den 23 oktober.

Vet inte vilken häst jag ska tävla då. Har Tennis, Valle, Foxen eller Creon utom tävlan på thiedermanntygel att välja på. Eller så kan jag ta något helt annat och ha bara ett ridpass innan tävling.... De jag mest funderar på är de 3 första. Vill ju helst rida hästen på lektionen dagen innan tävlingen.

Får fundera lite grann.....

Huvudövningen för detta passet skulle vara serpentinbågar men instruktören tyckte att det gick så bra med voltarbetet som vi hade på framridningen så vi fick fortsätta med det. Creon var sååå fin passet igenom och det kan man inte tro att detta var första passet på 10 månader på just honom....
 
Ett bildcollage från det aktuella passet.
 
 

Kommentera här: