Stallvärdspass torsdag 27 november - Dressyr med H5:an - Valle

Har idag ridit stallvärdspass på ridhuset och fick Valle som jag oxå ska tävla på söndag. Tog träns på honom idag för att känna lite på honom på det. Kändes bra idag när vi red bogen in/öppna utefter långsidorna. Tyckte att han till en början drog lite grann som han gjorde i tisdags. I övrigt känds han jättefin. Passade på att rida större delen av passet utan stigbyglar för att han är så bekväm att sitta på. Sedan kommer man ner i sadeln lite mer när man rider utan och då känns stigbyglarna helt plötsligt två hål för korta.

 

Huvudövningen den här gången var bogen in/öppna och då skulle vi rida detta utefter långsidorna och inleda långsidan med en volt på ca 8 m innan vi skulle fortsätta på långsidan.

 

Vänstervarvet gick väldigt bra tycker jag men högervarvet var mycket svårare. Har ridit detta en del under våren så detta blev en bra repetition.....

 

Valle kändes på det stora hela fin genom hela passet och hyfsat lösgjord i slutet. Nöjd med honom den här gången.

 

Skulle även ha ridit Alonzo på samma tävling på söndag men tyvärr är han halt och kan inte gå. Mycket tråkigt tycker jag! Får satsa på honom nästa år istället.

 
Jag och Valle på en tidigare tävling.....
 
 
 

Kommentera här: