Torsdag den 27 februari - Alonzo

Även detta pass fick jag nya favoriten Alonzo. 
 
Fick lite tips av en annan instruktör några dagar tidigare och testade detta och det fungerade väldigt bra. Med dessa tips i bagaget blev Alonzo helt super att rida :)  Galoppen var rena himmelriket. Jag bara satt där och njöt i fulla drag i båda varven!! Dagens huvudgångart var galopp idag.
 
Dagens huvudövning: 
Skritt på medellinjen där vi hade självständigt arbete. Varannan gång höger och varannan gång vänster varv vid kortsidan. Skritta igenom hörnpasseringen och sedan en galoppfattning, till en början rättvänd. En stund senare skulle vi byta ut den rättvända galoppen mot förvänd galopp ( ex vänster galopp i höger varv och vice versa).
 
Alonzo var inte pigg på att fatta vänster galopp i högervarvet men i högervarvet gick det bättre :)
 
Han kändes väldigt fin under hela passet och jag är supernöjd med honom bortsett från den förvända galoppen i högervarvet som jag inte fick till riktigt. 
 
Nästa pass ska vi fortsätta jobbet med förvänd galopp
Började med skrittarbete på medellinjen och när vi skulle vända tillbaka ute på fyrkanten skulle det fattas galopp och galoppera tillbaka. Därefter upp på medellinjen för nytt skrittarbete och sedan vid kortsidan skulle vi ta andra hållet och galopp tillbaka. En stund senare skulle vi fatta förvänd galopp på långsidorna. Som avslutning på passet skulle vi galoppera halva varvet antingen i förvänd eller "rättvänd" galopp. Alonzo kändes kanononfin men var inte så pigg på den förvända galoppen i högervarvet...
 
 

Kommentera här: