Torsdagspass 15 augusti

Blev även idag tilldelad Valle. Det är oxå tänkt att jag ska tävla honom den 8 september på höstens första klubbtävling i dressyr. Med tanke på detta så red jag detta passet på vanligt tränsbett. Valle går annars på hackamore (bettlöst träns) då han har lätt för att få sår i mungiporna.
 
Idag var vi ute och red på utebanan. 
Efter både gemensam och enskild framridning så skulle vi gå in på en evighetsövning som innebar att först rida upp på medellinjen och där göra några gångarts-övergångar och när vi kom till nästa kortsida skulle vi gå varannan gång höger och varannan gång vänster. Göra en ordentlig hörnpassering och sedan rakt in mot X och där stod två koner som vi skulle ha start och slutmarkering på en 10m volt som vi skulle lägga mot staketet och sedan rakt ut en bit från X igen och sedan på kvartslinjen skänkelvikning till spåret igen och därefter upp på medellinjen igen och upprepa övningen på motsatt sida.
 
När vi rider denna övning så började vi höra något från andra sidan Viskan, ingen aning vad det var för något men jag gissade på att det var någon maskin som gick där ute. Efter en stund tystnade det och sen tyckte vi att det inte var något mer med det... MEEEEEEEN
 
Rätt som det lyfter det en LUFTBALLONG upp bakom trädtopparna på andra sidan Viskan och både hästarna och vi tittade till på detta. Det var dock ingen som fick ett "frispel" och sprang iväg, utan var lugna och tittade lite snett på det. Vad det stod på det? Radio Match..... Vem hade väntat sig att en luftballong med texten/loggan Radio Match skulle lyfta så nära oss?!?
 
Så länge vi själva var lugna så blev hästarna det oxå så det var bara att rida vidare som om inget hade hänt. En stund senare var det dags att avsluta hästarna...
 
Jag och Valle på en inomhuslektion...
 

Kommentera här: