Höstens första stallvärdslördag!

Har nu genomfört höstens första stallvärdsdag.

Fick som överenskommet en lapp med första gruppens ryttare och hästar som är en nybörjargrupp. Gick direkt ner till stallet för att borsta igenom alla hästarna som skulle gå i gruppen och la fram benskydd till alla, så slapp man de momenten. Visste från början att det skulle bli tajt med tid för att de får sina hästar ganska sent i kansliet.

Efter att de hade ridit färdigt så hade jag en sporadisk teorilektion med två av eleverna och en mamma till en av dom. Jag ställde upp en häst i gången nere i tävlingsstallet då det är så mörkt i boxarna samt att det är så mycket lättare att visa saker när hästen står i gången.

Vi gick igenom hur man ryktar hästen, kratsar hovar och delarna på sadeln och tränset samt hur man sadlar och tränsar hästen. Fick beröm av mamman för att jag var så pedagogisk och tog det så noggrannt. Man kan ju inte ”flaxa” igenom sådant här. Man måste ju tänka på säkerheten och vad hästarna är vana vid att man gör osv.

Efter lunch var det dags för dagens sista grupp att rida sitt pass i stora manegen. Därefter red jag ett eget pass men det kommer i ett separat inlägg.

 

 
 

 

Kommentera här: