Änglahoppet 2011

Förra helgen den 3-6 november gick årets änglahopp av stapeln.

Det gjordes ca 900 starter på 4 tävlingsdagar. Något som vi absolut inte är bortskämda med på den här tävlingen är faktiskt det goa vädret vi har haft under hela meetinget. Hörde att någon sa att det var kallt som attan plus snö förra året, lyckligtvis har jag förträngt det :)

Jag var en liten stund på tävlingen efter jobbet på torsdagen då den började kl 15 och var klar runt kl 19. Det var en warm-up för alla ponnykategorier, dvs B-D. Kom dit även på fredagen några timmar efter jobbet och då var det inte slut förrän kl 21 pga att en ryttare trillat av och sjukvårdarna var tvingade att kalla på ambulans.... Det gick ändå bra för henne :)

Lördagen och söndagen kan man säga att jag mer eller mindre "bodde" på ridhuset, kom vid 10 (tävlingarna började 8 resp 9 på morgonen). Hade ett fast pass vid insläppet till banan och på söndagseftermiddagen under finalklasserna fick jag ta nästa "arbetspass" då på insläppet till framridningen.

Iår provades ett nytt system för "slussning" av ekipage från framridningen, till framhoppningen, till banan. Detta var att vi hade en dator med skärm i nya manegen (framridning) och insläppet till framhoppningen samt vid utgången av framhoppningen så kunde ryttarna själva se vilka startnummer som var på väg in till framhoppning resp banan. Mycket uppskattat av ryttarna men vi fick även tips på hur vi kan förbättra det hela.


Vi fick beröm för mycket bra arrangemang samt att vi hade mycket trevliga funktionärer.


Nu är det bara att ta nya tag inför nästa års Änglahopp men innan dess har vi vår andra stora tävling: Gina Tricot Grand Prix som går av stapeln 9-12 februari 2012. Om just DU vill vara funktionär på detta jätteevenemang där större delen av sverige-eliten är på plats så gå in på: http://www.borasridhus.se/gina-tricot-gp.aspx


Några bilder på tävlingsekipagen....








Kommentera här: