Dagens läkarbesök i Göteborg

Var idag på Aleris Specialistvård på Järntorget i Göteborg.

Det var en väldigt bra läkare tycker jag och även om jag fick lite känsla av löpande bandet principen, är läkaren proffesionell. Tog sig tid att lyssna och ta tag i problemen och gjorde en mycket bra undersökning.

Resultat: Det som var bra är att det inte är så mycket vätska i knät så att det behöver tas bort, dvs ingen ny operation. Det som var mindre bra är att jag har slitage på knäskålen och på ledytorna.

Detta betyder att jag inte får sitta på en stol med knät under stolen utan helst ska lägga upp foten på något, ex en låda kopieringspapper eller liknande. Har jag inget att göra för stunden på jobbet så ska jag helst lägga upp foten på skrivbordet och vila knät på det sättet.

Måste träna knät ännu mer än vad jag har gjort hittills. Det är inte dåligt jobb jag redan har lagt ner men måste öka på ändå. Gärna mer punktträning. Exempelvis så ska jag lyfta upp benet lite lätt och spänna låret i ca 10 sek (3x10sek)  och göra detta några gånger om dagen.

Ridningen tog jag aldrig upp med läkaren men har redan kommit på hur jag ska lösa det: alltid rida i dressyrsadel och med så långa stigläder det är möjligt så att jag får minsta möjliga vinkeln på knät och allra helt släppa stigbyglarna helt när tillfälle ges. Hoppningen får jag lägga ner helt, kanske för alltid. Inte kul men är tvingad för att inte göra knät ännu sämre...


Imorgon torsdag ska jag börja dagen med ett besök på Svensons hälsocenter och en av sjukgynasterna där. Ska kika på "nya" knäövningar.

Ha det gott mina cybervänner!!


Kommentera här: